”AVIORIKOS MIEHEN KANSSA” kirkuvat Iltalehden lööpit tänään.  Tarkastelen tässä tapahtunutta lähinnä Raamatun kirjoitusten valossa. Nokia Mission entisen johtajan Markku Koiviston tunnustus löytyy seuraavan linkin takaa:

 

http://joi.nu/Oi 

 

Kristityt eivät ole täydellisiä, kuten ei puhtainkaan Lapista löytynyt kultahippu:

 

http://www.haatjajuhlat.fi/fi/Artikkelit/Korut/Kultakuumetta

 

Raamatussa  on kirjoitettu useassa kohdassa siitä, että Jumala koettelee vaikeuksissa ja houkutuksissa kristittyjä ikään kuin sulattaisi ja puhdistaisi jalometallia:

 

”Oikeista opettajista monet lankeavat, ja niin heidät kaikki seulotaan, sulatetaan ja puhdistetaan lopun ajaksi, sillä vielä on aikaa määrähetkeen.”  (Dan  11:35)

 

Jeesus totesi aikanaan seuraavaa. Silloin ei ollut iltapäivälehtiä  eikä sähköistä mediaa, joten hän puhuu katoilta  huutamisesta.  Sama asia – periaatteessa:

 

”Niinpä se, mitä te sanotte pimeässä, kuullaan päivänvalossa, ja mitä te neljän seinän sisällä kuiskaatte toisen korvaan, se kuulutetaan julki katoilta.”  (Luuk 12:3)

 

Korkea-arvoisen henkilön haureudesta puhutaan  2. Samuelin kirjassa 12:13-14:

 

Kuningas Daavidin tekemän aviorikoksen Batseban kanssa paljastuessa hän sanoi:  ” Olen tehnyt syntiä Herraa vastaan” ja hänelle vastattiin ” Herraa vapauttaa sinut nyt tästä synnistä eikä sinun tarvitse kuolla”  Kuitenkin synnistä oli seurauksensa ja haureudesta syntynyt poikansa kuoli.

 

Tavallaan kullanhuuhdontaa on myös se, mitä asioita Raamatusta nostetaan esille.  Muistan kuulleeni eräästäkin uskonnonopettajasta, joka painotti opetuksessaan juuri tuota Daavidin hairahdusta.  Kuitenkin kristinuskossa on perimmältään kyse syyllisen armahtamisesta Jumalan edessä, jos syyllinen nöyrtyy tunnustamaan rikkomuksensa,

 

Jossain vastikään kuulemassani hengellisessä opetuksessa opetettiin, että synnintunnustamisen julkisuus tulee olla oikeassa suhteessa rikkomukseen.  Kaikkia syntejä ei ole järkevää kuuluttaa julkisesti, mutta syntinsä tunnustaminen Jumalalle ja toiselle ihmiselle vapauttaa henkisesti.

”Tunnustakaa syntinne toisillenne ja rukoilkaa toistenne puolesta, jotta parantuisitte. Vanhurskaan rukous on voimallinen ja saa paljon aikaan.”    ( Jaak 5:16 )

Kristinuskon perusta on muuten seuraava Raamatun jae:

”Kristus kuoli meidän syntiemme tähden ” ( 1.Kor 15 :3 )

Siihen  Markku Koivistokin voi turvautua.

Tunnekartalla kello yhdeksän suunnassa toisella kehällä oleva vääryys  ( rikkomus) ja kello kolmen suunnassa  yhtä etäällä keskipisteestä sijaitseva avoimuus  (tunnustaminen ) ovat toisensa vastatunteita.   Niiden välillä tunnekartan keskipisteestä löytyvä rauha taas kuvaa sitä rauhaa, jonka Jeesus voi katuvalle syntiselle ja syntinsä hylkäävälle antaa.  Myötätunto taas löytyy avoimuuden yläpuolelta.

 

               Näissä mietteissä,

               Pelle Gudsson