Lionel Messi osallistui eilisen Argentiina – Etelä-Korea MM-jalkapallo-ottelun  Argentiinan  kaikkien maalien luomiseen.  Seuraavasta osoitteesta voit nähdä 8-minuuttisen maalikoosteen:

 

http://areena.yle.fi/player/index.php?clip=1073356&language=fi

 

Maalien syntyvaiheet löydät seuraavilta sekuntilukemilta:

 

0:50

2:40

5:40

7:00

 

YLE:n selostuksessa puhuttiin pyhästä kolminaisuudesta, joista yhtenä tekijänä oli juuri Messi.  Tuollainen hengellisten termien väärinkäyttö häiritsee ainakin minua. Paheksun siis sellaista, vaikka tuo joidenkin hauskaksi mieltämä tapa onkin nykyään valitettavan yleistä. 

 

Messillä ja Messiaalla on otsikon hieman kieliopillisesti virheellisesti laaditun sanaleikin lisäksi seuraavakin yhteys.   Messi oli mukana torstaisen ottelun neljän maalin syntyhistoriassa. Kristinuskon Messiaasta eli Jeesuksesta  taas kerrotaan Raamatussa seuraavasti :

 

”Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten.”  (Kolossalaiskirje  1:16)

 

Jalkapallokentiltä löytyy kyllä myös aitoa kristinuskoa. Brasilian joukkueen kristityt pelaajat  näyttivät vuosi sitten ”I love Jesus” –paitojaan voitettuaan Confederations Cupin:

 

http://ipohbug.blogspot.com/2009/06/confederations-cup-2009-jesus-ultimate.html

 

Etelä-Afrikan kisoissa Brasilian joukkueessa pelaavan Lucion todistuksen  uskostaan Jeesukseen voit lukea sivustolta  www.thegoal.com  klikkaamalla Brazil ja sen jälkeen Lucio.

 

Messias on muuten hepreaa ja tarkoittaa voideltua.   Lionel Messistäkin näkyy, että nivelet ja aivotoiminnat on hyvin voideltu.  Hämmästelin eilistä ottelua katsoessani sitä, miten Messillä oli varaa välillä jopa kävellä kentällä.  Kyse lienee siitä, että hän tiesi olevansa sijoittuneena kentällä oikein.  Samalla lihaksensa palautuivat seuraavaan taitavaan hyökkäykseen.  Turhasta juoksemisesta ei ole mitään iloa.  Nuo periaatteet pätevät mielestäni myös kristityn elämään.

 

 

 

             

 

              Pele – kahdella ällällä