Nenäpäivänä 4.11.2011 on lupa olla hassu.  Se on nyt innovatiivistakin, koska raha liikkuu  kehitysmaiden köyhimpien hyväksi Nenäpäivä-keräyksen kautta.   Kutsun sinut vierailemaan  Pelleopistolla Nenäpäivän merkeissä.

 

Nenäpäivän kunniaksi Pelleopistolla opitaan ilmeilemään australialaisten videoiden malliin.  Niitä riittää puoleksi vuodeksi, jos katsot vain yhden videon päivässä! Videot opastavat sinua viestimään mahdollisimman tehokkaasti ja tunteisiin vetoavasti.  Uskaltaudu harjoittelemaan nyt!   Joku videoiden ilmeistä saattaa jäädä ilmaisuarsenaaliisi ihan pysyvästi. Meidät suomalaiset kun usein muistetaan hyvin ilmeettömästä puheesta sekä vaisusta kehonkielestä. Nenäpäivä-keräyksen yhteydessä SIWA-myymälöissä, Valintataloissa ja Euromarketeissa myytävä punainen vaahtomuovinenä poistaa estoja kummasti.

 

1320335908_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Pelleopisto on mukana  rahankeräyksessä omalla PELLEOPISTO-tiimillään, jonka löydät rullaamalla hiirtä jonnekin 300 euron tietämille.  Haastan sinut mukaan keräykseen summalla ”50 senttiä  kertaa keksimiesi hassujen ilmeiden lukumäärä.”  Innovatiivinen ilmeily on vaativampaa kuin luuletkaan.  Monilla ammattiklovneillakin ilmerepertuaari rajoittuu muutamaan kymmeneen.  Keräys jatkunee koko loppuvuoden.  Tässä on siis vielä kaksi kuukautta aikaa miettiä, millaiset ilmeet tuottavat iloa toisillekin.

 

Pelleopiston Nenäpäivä-kirjoituksesta opit myös monia hauskuuttamisen periaatteita, joista voi olla iloa myös mahdollisessa näyttämöharrastuksessasi.  Itse asiassa tuollaisia periaatteita löydät Pelleopiston sivuilta jo noin 800.  Ja  viikoittain julkaisen lisää…

 

Nenäpäivä-tunnelmiin pääset perjantaina 4.11.2011 jo iltapäivällä kuuntelemalla YLE-puhetta  klo 13.03 – 17.30.   Muutakin aiheeseen liittyvää pöljäilyohjelmaa on luvassa :

 

http://www.nenapaiva.fi/nenapaiva-ohjelmat/nenpiv-ohjelmisto-2011

 

Väkisin naurattaminen on kyllä äärimmäisen vastenmielistä.   Avner Eisenbergilta oppimaani klovnimaisen naurattamisen perussalaisuutta eivät monetkaan tiedä.  Paljastan sen nyt sinulle:

 

”Ole kiinnostunut.  Älä yritä olla kiinnostava”

 

Tuo asenne taitaa olla kullanarvoinen elämässä yleensäkin.

 

 

 

                      Ilmeilemisiin,

 

                      Pelle Gudsson