Tervetuloa tunnetupaan!

      Väittävät että nykyinen taantuma johtuu luottamuspulasta rahoitusmarkkinoilla.  Ensin kiinalaiset luottivat liikaa jenkkeihin sijoituskohteena.  Sitten jenkkipankit luottivat liikaa asuntolainojen hakijoiden takaisin maksukykyyn.  Tuli kaaos.  Nyt luottamus on mennyt ja epäuskoiset pankit eivät halua antaa lainaa ollenkaan.  Näin olen nykymenon taustoista kuullut.

            Luottamus ei ole maailmasta kuitenkaan maailmasta täysin kadonnut.  Nykäsen Matti luotti sanomalehti Keskisuomalaisen mukaan Isä Jumalaan JYPin riemujuhlassa.  Hän rukoili ja sai taivaallista apua muistaakseen uuden laulun sanat.  Hänellä oli siis epäuskoa omiin kykyihin ja luottamusta Jumalan kykyyn auttaa.

             Itseltäni on kadonnut  luottamus sovittuihin tapaamisiin monien katkerien kokemusten kautta.  Luotan nykyään enemmän Jumalan johdatukseen tavatakseni minulle tärkeitä  ihmisiä.  Äskenkin eräs ystävä tuli vastaan ja saatiin vaihdettua kuulumiset.

             Olen tullut siihen johtopäätökseen, että muuttuvassa tietoyhteiskunnassa vain Raamatun antamaan ilmoitukseen voi luottaa.  Luottamus on tavallaan uskoa.  Yritän selvittää näiden kahden käsitteen yhtäläisyyksiä ja eroja seuraavassa kirjoituksessani.  Professori Tapio Puolimatkan kirjassa "Usko, tiede ja Raamattu" tuodaan esille esimerkiksi Apostolien teoista sen historiallisten, poliittisten ja maantieteellisten yksityiskohtien luotettavuus.

              Luotan siihen, että Jeesus tulee kerran hakemaan Häneen turvautuvat ihmiset taivaan kotiin.  Matteuksen evankeliumin luvussa 24 kerrotut ajan merkit viittavat siihen, että juuri me saatamme olla tuo ylöstemmattava sukupolvi.  Siihen  riemuun verrattuna JYPin Suomen mestaruuskin kalpenee.

                                                   Tuuletetaan tunteita jatkossakin,

                                                   thumb_1240315183.png     t. Pelle

                                                                    Kuva: www.taiwas.net   kuvagalleria