Rintauintitekniikkakin tuntuu olevan suomalaisilta kadoksissa. Opettelemalla oikean rytmityksen rintauinnin käsivetojen, potkujen ja liukuvaiheen kesken rinta- eli sammakkouinnista tulee nautintoa, joka ei rasita niskaakaan.
Ensiksi tulee kuitenkin oppia hengittämään ilmakuplia veteen. Tätä voi harjoitella aluksi vaikka vedessä seisten tai jopa sisätiloissa vesiastiaan hengittäen. Suosittelen tarmokasta uloshengitystä potkuvaiheen aikana, koska rintauinnissa oikeaoppinen potku vie uimaria tehokkaimmin eteenpäin. Useimmissa urheilusuorituksissa suurin teho saadaan juuri uloshengityksen hetkellä.
Kesäkuussa - ennen helteiden alkamista - kokosin kattavan uintivideokoosteen rintauintitekniikan opettelusta alkaen aivan perusasioista ja päätyen maailman huippu-uimareiden tyylinäytteisiin. Ilokseni huomasin, että rintauinnin perustekniikka pysyy kaikissa näissä uintiopetusvideoissa aivan samana, mikä seikka helpottanee eri yksityiskohtien omaksumista.
Pelle Gudsson siis ylpeänä esittää videokokoelman, jonka avulla sinäkin voit oppia sulavan rintauintitekniikan :
http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/2556047
Tämä sivusto on muuten yhden unelmani täyttymys. Puolisen vuosikymmentä sitten unelmoin tulevani uimatekniikkakouluttajaksi. Silloin opetin uimaliikkeitä Jyväskylän kävelykadulla jakkaralla istuen ja pellenenä päässä.
Alkuvuodesta 2011 Karisto julkaisi erinomaisen ”Kuntouimarin käsikirjan”. Sen on kirjoittanut Greg Whyte. Eniten ilahduin kirjassa kuvin opetetuista voimistelu- ja kuntosaliliikkeistä. Myös paljon muita uintiin olennaisesti kuuluvia osa-alueita esitellään asiantuntevasti Käsittääkseni tämä on paras suomeksi julkaistu, harrasteuimarille suunnattu teos. PRISMA-tavarataloista sen saanee hankittua edullisimmin, mutta alla mainitustakin verkkokaupasta sen saa alle kahdella kympillä:
https://www.suurikuu.fi/PublishedService?pageID=9&itemcode=9789512352760
Uintia pystyy siis opettelemaan myös kuivalla maalla.
Uimisiin,
Pelle