Joutuvatko kaikki taivaaseen? Vetääkö Jumala väkisin luoksensa sellaisetkin, joilla  ei ole minkäänlaista kinnostusta alkaa opetella harpunsoittoa kuolemansa jälkeen.  Nekin jotka sydänjuuriaan myöten vihaavat  kaikkea hengellisyyteen viittaavaakin.  Jotenkin olen käsittävinäni, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkko saarnaa pitkälti tuollaista oppia.

 

Kirkossa ei ole kahden kerroksen väkeä. Suurta enemmistöä ei saa jättää katveeseen. Haluan sanoa heille, että hyvänen aika, te olette ihan kelpo kristittyjä.“ Näin totesi vastavalittu arkkipiispa Kari Mäkinen Iltasanomien 11.3.2010 päivätyssä internet-uutisessa :

 

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2034078

 

Olisin kiinnostunut tietämään mitä paljon lukenut arkkipiispa Mäkinen tarkoittaa termillään ” ihan kelpo kristitty ”.  (Hänen haastattelunsa on muuten  kuultavissa Radio Deissä www.radiodei.fi keskiviikkona aamuyhdeksältä.)  En kyllä ole löytänyt tuollaista hänen käyttämäänsä käsitettä Raamatustani, mutta siellä puhutaan kyllä uudestisyntymisestä, mitä selitetään oheisessa blogissa mielestäni aika taitavasti :

 

http://www.kotimaa24.fi/blogit/uusimmat/article/?bid=266&id=4771&start=110

 

Riittääkö taivaaseen pääsyyn Suomessa nykyisin pelkästään se, että on joskus kastettu ja maksaa kiltisti kirkollisveronsa. Onko maassamme löysennetty lähtötarkastuksia taivaaseen?  Taivaslaivaan päästetään siis ihan ilman muodollisuuksia samaan aikaan kun Thaimaaseen matkustavat läpivalaistaan?  Onko seuraava Raamatun opetus unohdettu kansankirkossa  täysin :

 

“Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja

uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.”  (Room 10:9-10)

 

Nuo ovat ne vaatimukset, jonka Raamatusta löydän taivaspaikan saamiseksi. (Oikeastaan ne eivät ole vaatimuksia, vaan mahdollisuuksia.  Mielemmehän alkaa tavallisesti taistella kaikkia vaatimuksia vastaan.)  Ovatko kansankirkon johto ja virkamiehet ja -naiset laiskistuneet niin, etteivät viitsi nähdä vaivaa kirkkolaivansa matkustajien pelastamiseksi. Eikö haluta kysyä seuraavaa ratkaisevaa kysymystä :

 

Oletko uudestisyntynyt kristitty, jolla on henkilökohtainen suhde Jeesukseen?”.

 

Mitä ajateltaisiin laivan kapteenista, joka toteaisi lehtihaastattelussa seuraavaa :  “Emme halua kertoa missä pelastusliivejä säilytetään.”

 

Viimeisimmän 2008 tehdyn tutkimuksen mukaan vain 9 % suomalaisista tietää reitin taivaaseen.  Siitä voit lukea lisää seuraavalta sivustolta :

 

http://www.seurakunnankasvu.fi

 

Miten käy muiden “ihan kelpo kristittyjen” ?

 

 

 

 

               Huolestunein mielin,

 

               Pelle

 

 

 

VAATIMUS löytyy tunnekartalta www.taiwas.net/tunteet  kello kahdeksan suunalta kolmannelta kehältä.

RITTÄVYYS taas kello kahden kohdalta samoin kolmannelta kehältä.

RAUHA tunnekartan keskipisteessä taas kuvaa uudestisyntyneen kristityn syvintä mielentilaa, joka kestää vaikka maailma ympärillä kuinka myrskyäisi.