EU:n Jäsenvaltio… ei ota vastatakseen…sitoumuksista, joita toisen jäsenvaltion keskushallinnoilla… on Tämä kielto löytyy Euroopan unionin toiminnasta tehdyn konsolidoidun sopimuksen 125 artiklasta.  Voit itse lukea sen perustamissopimuksen tekstin  kokonaisuudessaan vierittämällä seuraavan linkin palkkia kohtaan  125 artikla.

 

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:C:2008:115:0047:0199:FI:PDF

 

EU:n perustamissopimus tarkoittaa EU:n perustuslakia.  Nyt ollaan esitetty vakavia epäilyjä, että konkurssin partaalla olevien valtioiden auttaminen olisi perustamissopimuksen 125. artiklan vastaista. Suomi on EU:n jäsenvaltio. Irlanti, Kreikka ja Portugali ovat myös EU:n jäsenvaltioita.  Kuinka monta erittäin huonosti taloutensa hoitanutta EU:n jäsenvaltiota vielä tuleekaan  meiltä eurolainajärjestelyjä kerjäämään?  Pahinta kaikessa on se, että nämä lainat tukevat suuria eurooppalaisia pankkeja välttymästä luottotappioilta.

 

 Ovatko Suomen hallituksen tämän hetken avainministerit Kiviniemi ja Katainen tieten tahtoen rikkomassa lakia tukiessaan toimillaan näitä EU-tukia?  Nyt eduskuntavaaleissa voit olla mukana ratkaisemassa, saako tällainen vääryys jatkua maassamme.

 

Heräsin tajuamaan tilanteen kaameuden kuunnellessani perustuslaillisten mepin, Timo Soinin puhetta  Jyväskylässä 9.4.2011.

 

Asian on huomannut entinen meppi Esko Seppänen kirjassaan Oma pääoma

 

Tapio Kuosman blogista löytyi myös tämä tieto:

 

http://jugement.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67125-2011-vaalit-tulos-riippuu-muun-ohella-kreikasta-ja-125-artiklasta

 

HS.n keskustelupalstalla käydään jo korkeamman tason keskustelua, ollaanko nyt rikkomassa lakia.  Jossain puheenvuorossaodotetaan jo oikeuskansleriakin kantaa tähän hämmnetävään tilanteeseen.  Palstalla kritisoidaan myös Suomen nykyisten ministerien nuorta ikää, joka ei anna mahdollisuuksia ajallisesti laajempaan perspektiiviin:

 

http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Politiikka/ketju/5876249/?viesti=5878448

 

Kauppalehden keskustelupalstallakin epäillään vahvasti EU tukien laillisuutta.  Tällä palstalla tulle ilmi se, että jotkut lait täytyy äänestyttää seuraavassakin eduskunnassa.

 

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=180547&tstart=50

 

Entinen meppi Raimo Ilaskivi arvosteli tätä eurotalouden hurlumheitä jo Irlannnin rahoituskriisin yhteydessä.

 

 

http://blogit.iltalehti.fi/raimo-ilaskivi/2010/11/15/tuhlaripojat-ja-kitupiikit

 

Haluatko tällaisen miljardiluokan vääryyden jatkuvan Suomessa?  Tunnekartalla vääryys löytyy kello yhdeksän suunnasta toiselta kehältä keskipisteestä lukien.  Sen vastatunne on avoimuus kello kolmen suunnalla.  Suomessa tarvitaan nyt avointa keskustelua ja poliittisen vastuunsa tuntevia päättäjiä.

 

 

 

 

                Pelle Gudsson