Ihmisen leimaamista narsistiksi  on syytä varoa.  Kuitenkin narsistisesti luonnehäiriöisiä ihmisiä – sekä miehiä että naisia  - on keskuudessamme.  Raimo Mäkelä  on kirjassaan : ”Sydämen haava – naisnarsistin miesuhri” käsitellyt tätä ilmiötä parisuhteen näkökulmasta:

 

http://www.sana.fi/arkisto/ihmiset/haastattelut/naisnarsistit_tulevat_/  

 

Oheisen artikkelin lisäksi voit tutustua Raimo Mäkelän ajatuksiin tästä teemasta syyskuun ajan Radio Deissä kuultavassa Päivi Kyyrön toimittamassa ”Päivin pesula”-ohjelmassa.

 

www.radiodei.fi

 

Se radioidaan maanantai-iltaisin kello puoli kymmenen jälkeen ja uusitaan lauantaisin klo 18.  Siis huomenna voit halutessasi kuulla tästä aiheesta lisää. 

 

Vaara eli uhka joutua parisuhteeseen narsistin kanssa on siksi niin suuri, että tuo narsistisesti häiriintynyt ihminen vaikuttaa parisuhteen alussa aivan liian täydelliseltä ollakseen totta. Siitä kertoo seuraava laulukin : “You are just too good to be true.” :

 

http://www.youtube.com/watch?v=PzpWKAGvGdA

 

Mieleeni  tämän viikon ”Päivin pesula” -ohjelmasta jäi Raimo Mäkelän kommentti, että vaikka fyysisellä väkivallalla tulisi pitää nollatoleranssi, niin yhden kerran voi vielä antaa anteeksi.  Mutta jos väkivallan teko toistuu, niin se kertoo, ettei tekijä ole tosissaan katunut.  Anteeksiannossahan ei ole kyse vääryyden hyväksymisestä.

 

 

 

                   Tuntemisiin,

 

                   Pelle