Pidätkö lahjojen saamisesta? Aika monista on ilahduttavaa, että joku muistaa heitä tuolla tavalla.  Tosin varsinkin aikuiset saattavat miettiä jonkun materiaalisen lahjan saatuaan, että olisiko tarvinnut sitä todella.  Sitä saattaa pitää vain yhtenä uutena turhana tavarana monen muun joukossa.

 

Muistan kun alakouluikäisenä olin ostanut parhaalle kaverilleni lahjaksi upean koottavan APOLLO 11  kuuhunlaskeutumismodulin pienoismallin.  Olimme usein ostaneet toisillemme jonkun lentokoneen pienoismallin synttärilahjaksi.  Luullessaan saavansa taas jonkun suihkuhävittäjän tämä kaveri sanoi, ettei tahdokaan enää koottavaa.  Niinpä tuo hieno lahja jäi itselleni. Hän näytti katuvan myöhemmin lahjasta kieltäytymistään.

 

Tänään on Uskon päivä ja haluaisin muistuttaa, että myös usko Jeesukseen on lahja.  Taivaaseen ei päästä omilla teoilla.  Raamattu ilmaisee asian näin :

 

”Kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta,

mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi.”    (Room. 3:23-24)

 

Oletko parhaillaan pohdiskelemassa uskonasioita ja haluaisit tämän vanhurskauden lahjan itsellesi? Tuo vanhurskaus on vaikeasti ymmärrettävä termi, mutta kuulin sen selitettävän niin, että se tarkoittaa kuvainnollisesti sitä, ettei ole enää mitään merkintöjä rikosrekisterissä.  Ei ole siis enää mitään, mikä estäisi kaikkitietävää Jumalaa rakastamasta sinua omana lapsenaan.  Haluatko lahjaksi rakkautta?

 

 

    thumb_1261481063.png 

 

 

Mielestäni parhaiten uskoontulon aakkoset on ilmaistu moniin koteihin vuosittain jaettavassa Hyvä Sanoma Extrassa.  Ne löytyvat myös seuraavalta yhteiskristilliseltä sivustolta :

 

http://www.kotitie.fi/7

 

Nyt pääsiäisen aikaan maallisetkin tiedotusvälineet tai ristikulkueet eri kaupungeissa saattavat kertoa siitä, miten tuo arvokas lahja valmistettiin.  Siihen tarvittiin Jeesuksen verta, hikeä ja kyyneleitä.  Jääkö tuo rakkauden lahja kohdallasi vastaanottamatta, niin kuin kävi APOLLO-pienoismallin kohdalla ystäväni elämässä?

 

 

                 Juhlatunnelmissa,

 

                 Pelle