Vihan tunne kesti tällä kerralla kaksi viikkoa. Olisi kai hyvä koota ajatukset, kun ne vielä ovat tuoreessa muistissa.  Huomasin, että tämä viimeisempi vihanpuuska sai alkunsa kokemastani uhkasta.  Samansuuntaista tietoa löytyy seuraavalta sivustolta :

 

http://www.nettineuvo.fi/index.asp

 

Päässäni uhkakuvat tosin kasvoivat aivan mielettömiin mittasuhteisiin.  Tunnetasolla ne ehkä kertoivat jotain sisäisen kivun määrästä, jota olin aikanaan kokenut hieman vastaavanlaisissa tilanteissa, joissa tahtoni  oli murskattu. 

 

Tämä vihareaktio pohjautui paljolti ehdollistumiseen.  Kuvittelin, että koska ennenkin oli käynyt huonosti, niin totta kai käy nytkin.  Valitsin kuitenkin pakene-tai-taistele vaihtoehdoista tällä kertaa taistelun itsemääräämisoikeuksieni puolesta.  Oli kovin vaikea toimia toisin kuin tavallisesti.  Tai ehkäpä uhan aiheuttaja oli tällä kertaa tavallista ymmärtävämpi yksilö, jolla oli myös itsellään pelissä menetettävää.  Lievän viiveen jälkeen hän varmisti, ettei mitään vahinkoa ollut tapahtunut.

 

Itsevihan vaihtoehto tuli myös mieleen, koska en osannut uhata muitakaan,

 

Tajusin miten tärkeää on tarkoin harkita se, miten vihan vallassa itseään ilmaisee.  Loukkaavalla kielenkäytöllä saattaisi pahimmillaan joutua oikeudellisen vastuuseen

 

Tunsin koko ajan, että kyseessä oli oikeutettu viha, jonka avulla haluan vääryyden tekijän korjaavan aiheuttamansa vahingon.  Monta kertaa aikaisemmin toinen on päässyt kuin koira veräjästä ja olen itse joutunut korjaamaan vahingot.  Tämä oli korvaava kokemus siitä, että oikeuskin voi joskus tapahtua.

 

Vihan ajan kestäessä tuli eteen monia pieniä asioita, jotka alkoivat ärsyttää.  Näin viha sai lisäenergiaa.

 

Kun aloin syyttää toista osapuolta aivan kohtuuttomasti, tajusin että kyse oli myös Saatanan toiminnasta.  Hänhän on syyttäjä, erilleen saattaja ja tappaja.  Kun mieleen tulee kohtuuttomia syytöksiä itseä tai toista kohtaan, asialla saattaa olla Saatana joukkoineen.  Perkele yrittää syyttää myös niistä synneistä, jotka olemme tunnustaneet Jumalalle jo kertaalleen ja jotka olemme saaneet anteeksi Jeesuksen sovintokuoleman tähden.  Tämä episodi oli myös repimäisillään hajalle jo vuosia kestäneen ystävyyssuhteen.  Itsetuhoiset ajatuksetkin kuuluvat Saatanan repertuaariin.  Väisty Saatana!  Jeesus on Herrani.

 

Täytyy kyllä myöntää, että rukouselämäni laimeuskin saattoi olla osaltaan vaikuttamassa siihen, että tämä hyökkäys tuli näin rajuna.  Lisäksi juuri vappuna Jyväskylän keskustassa kristityt tempaisivat näyttävästi järjestämällä paikalle Gospel-rekan, jonka lavalta lähinnä paikalliset kristityt taiteilijat sitten esiintyivät. Usein menestyksekkään evankelioinnin jälkeen tai myös sitä ennen Saatana iskee harvinaisen rajusti monin eri tavoin hankaloittamalla normaalia elämää. 

 

Saatana joukkoineen liitetään myös Raamatun ilmestyskirjassa usein vihamielisyyteen kristittyjä kohtaan. Tämä oivallus tuli kuunnellessani Jukka Norvannon Raamattu kannesta kanteen  – ohjelmasarjaa tänä aamuna.  Esimerkiksi Radio Deissä voit kuunnella hänen oivalluksiaan Ilmestyskirjan tiimoilta vielä noin kuukauden ajan :

 

www.radiodei.fi

 

Jeesuksen toinen tuleminen on lähellä, niinpä Saatana raivoaa maailmassa.

 

 

 

              Tuntemisiin,

 

               t. Pelle

 

 

 

Viha  ja sen ympärillä kahdella kehällä olevat likitunteet löytyvät sivuston www.taiwas.net/tunteet  tunnekartalta kello yhdeksän suunnalta.