Kävinpä eilen kaupunginosajuhlassa.  Kirpputori oli siirretty pihamaalle karaokelaulannan ja taidemyyntinäyttelyn tieltä.  Ulkona myytiin myös muurinpohjalettuja ja  makkaraa.  Lapset saivat nauttia talutetun ponin tai valkoisen hevosen selässä matkaamisesta.  Työväentalon kuistilta kajautettiin haitarimusiikkia.  Parkkipaikalla miehiä hurmasi kolme autoa menneiltä vuosikymmeniltä  - musta Chevrolet Impala, valkoinen avo-Austin ja keltainen Mosse – sekä sivuvaunumallinen murretun vihreäksi maalattu  Harley-Davidson.  Tämä kaikki kulttuuri- ja ruokatarjonta oli esillä sopuisasti vierekkäin juhlatunnelmaa nostattaen.

 

Osallistuin itsekin juhlintaan lennättämällä sitä edellisessä blogissa mainitsemaani kuumailmapallon pienoismallia ongenvavan päässä.  Koin yhteyttä näiden ihmisten kanssa, joista vain harvoja tunsin entuudestaan.  Tuli hankittua myös kaupunginosakirja Halssilan asukasyhdistyksen pitkään uskollisesti  palvelleelta Elina Wuethrichiltä.

 

Perinteisen koko perheen tapahtuman takana vaikutti selvästi kiintymys omaan asuinympäristöön, tarve saada ihmisiä kohtaamaan toisiaan sekä positiivinen riippuvuus tästä perinteestä,  Osaamatta sen paremmin määritellä yhteyden tunnetta  sain kuitenkin näin esimerkin avulla esiteltyä tunnekartan itäisellä laidalla sijaitsevan yhteyden vieritunteet.

 

                                  Tuuletetaan tunteita jatkossakin,

 

                                   t. Pelle