Kristityt tunnetaan usein siitä, että erilaisia näkemyksiä omaavat riitelevät pienistäkin mielipide-eroista.  Jyväskylän yliopistolla ensi keskiviikkona 17.3. kulkiessasi saat nähdä eri seurakuntiin kuuluvien kristittyjen opiskelijoiden osaavan puhaltaa yhteen hiileen.  Heidän ”Uskallatko?”-tempauksestaan saat lisätietoja sivustolta :

 

http://newgenerationjy.blogspot.com

 

Aika hauska – vai suunniteltu – yhteensattuma, että samalla viikolla kun ruotsalainen Stefan Gustafsson kiertää luennoimassa muissa Suomen  yliopistokaupungeissa, niin Jyväskylän opiskelijat luottavat omatoimisuuteen evankelioinnissa.

 

Itselläni on nyt luterilaisesta kirkosta eroamiseni jälkeen rukoillen mietittävä mihin Jyväskylän kristillisistä seurakunnista liittyisin. Seurakuntayhteys on nimittäin Raamatun luvun ja rukouksen ohella olennainen osa kristillisyyttä.  Se auttaa pysymään kuuliaisena Jumalan tahdolle sekä tarjoaa mahdollisuuksia osoittaa käytännöllisellä tavalla lähimmäisen rakkautta muille.

 

Listaan tähän muistin tueksi luetteloa eräiden Jyväskylän seurakuntien nettisivuista, :

 

 

 

 

 

 

http://www.satamaseurakunta.fi/fi/opetukset/myytinmurtaja/120-kadonneenyhteydenjaljilla2.html 

http://avoinsyliopistojkl.blogspot.com

http://www.jklhelluntaisrk.fi

http://www.baptisti.fi/vaajakoski/index.php?sisalto=102

 

 

 

 

 

 

 

Uskon, että Jumala johtaa kyllä jokaisen uudestisyntyneen kristityn juuri hänelle sopivaan seurakuntaan.  On myös todettava, että Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piirissäkin toimii kyllä paljon järjestöjä, jotka pitäytyvät luotettavaan Raamatun opetukseen.

 

Niin - mikä viihdesirkus siitä tulisikaan jos kaikki konservatiivisesti Raamatun sanaan luottavat eroaisivat luterilaisesta valtionkirkosta?  Olisi ehkä aluksi kyllä hyvää tunnelmaa, mutta jos Jumalan siunaus, jonka Hän lupaa kuuliaisille lapsilleen, puuttuisi, niin lopun aikojen ahdistusten tullessa voisi tulla Isää ikävä. Ehkä liian myöhään?

 

En ole näine ajatuksieni kanssa yksin, sillä Timo Eskola on kirjoittanut kirjan ”Ateistit alttarilla”,  jossa hän pohtii syvällisesti tämän maallistuvan kirkon kehityksen taustoja.  

 

Mutta ei ole syytä vaipua epätoivoon.  Yhtenä näyttönä Suomen kristittyjen yhteydestä on vappuna 1.5.2010 Tampereella pidettävä järjestyksessä toinen Kristus-päivä. Tapahtuman eräs organisaattori Hannu Hatanpää visioi rohkeiden kristittyjen elämää seuraavasti :

 

 http://www.kristuspaiva.fi/uutiset.html?3

 

Päivä kerrallaan kohti kevättä tässä eletään.

 

 

 

 

                            Näissä mietteissä tänään,

 

                            Pelle

 

 

YHTEYS löytyy osoitteesta www.taiwas.net/tunteet  kuudennelta kehältä kello kolmen suunnalta.