Täällä länsimaissa luemme kuvallisiakin viestejä vasemmalta oikealle. Sitä sanotaan tapahtumasuunnaksi.  Siis jos henkilö katsoo vasemmalle, hän tähyää mielestämme menneisyyteen.  Kun taas kulku tai katsesuunta suuntautuu oikealle hän kulkee eteenpäin tai tulevaisuuteen.  PaintNet –ohjelmassa kuvan kääntäminen peilikuvakseen onnistuu kommennoilla image > flip horisonta. Tiedon tapahtumasuunnasta minulle välitti aikanaan videokurssin käynyt lankoni.  Kiitos hänelle.

 

Tämän tiedostaen muutin tänään blogissa käyttämäni kuvan peilikuvakseen, jotta sen välittämä sanoma olisi yhdensuuntainen kirjoituksen sisällön kanssa.  Tässä ylimmässä kuvassa ristimäisestä sähkötolpan päästä johtavat sähköjohdot näyttävät kulkevan poispäin.  Näin saa mielikuvan kaukaisesta kristinuskon sanomasta, joka ei kosketa.

 

1319556629_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Alemmassa käännetyssä kuvassa taas risti vaikuttaa lähtöpisteeltä johonkin suurempaan ja läheisempään.  Tästäköhän Raamatun kääntymiskehotuksissa on kyse.  Pentti Saarikoskihan teki Matteuksen evankeliumista sellaisen käännösversion, jossa luki ”kääntäkää kelkkanne”  -  kohti Jeesusta.  Kuten eräässä uudessa gospel-kappaleessakin lauletaan ” Elämä on pakomatka ilman Jumalaa”.

 

 1319567442_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Olen erittäin kiitollinen siitä, että digikameratekniikka on keksitty.  Ilman sellaista  tätäkään juttua ei olisi tullut kirjoitettua.

 

 

                       Kiittämisiin,

 

                       Pelle