Suvivirren soinnut kitarasäestystä varten löytyvät nyt netistä. Ne ovat paljon helpommat, mitä virsikirjassa Suvivirrelle tarjotaan. Sointulehden sivulla kerrotaan myös säestämiseen tarvittavien  kuuden, yksinkertaistetun soinnun otteet.  Suvivirren sanatkin  on pdf-tulosteeseen merkitty, jos ne ovat päässeet  kouluvuosilta unohtumaan. " Jo joutui armas aika ... " -alun taitavat kaikki muistaa. Suvivirsi on muuten tänä keväänä käännetty stadin slangiksi ja sillä kampanjoidaan Haitin hyväksi Helsingissä 2011.

 

Tämä vähän sinfoniaorkesteria vaatimattomampi Suvivirren säestys saattaisi onnistua aloittelevaltakin kitaristilta näillä ohjeilla.  Ei pidä pelästyä sointujen yläkulmissa olevia numeroita - ne kertovat vain mitkä kielet tulee kulloinkin soittaa, jotta musiikki olisi mahdollisimman korviahivelevää. Soinnutuksen, kitaraotetaulukot ja sanat saat tulostettua tuosta allaolevasta linkistä: 

 

http://www.keepandshare.com/doc/2825533/virsi571-91k?da=y

 

Aivan sinfoniaorkesterin tasoista taidenautintoa yllä olevilla soinnuilla ei   Suvivirrestä  pysty kitaralla luomaan, mutta kotikutoisuushan on nykyään muodissa.

 

 

 

 1306340335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e S Brumley

 

Jos kitaran soittaminen tuntuu liian haasteelliselta, niin piensitralla Suvivirsi ainakin soisi. Tuolla sivustolla on myös kuvattu Suvivirren sävelkulku ihan silminnähtävästi.

 

 

Suvivirren tutut alkusäkeet ovat peräisin sen vanhasta suomennoksesta. Kyseessähän on alun perin ruotsinkielinen virsi ”Den blomstertid nu kommer”. Barbara Helsingius on levyttänyt sen englanniksi nimellä ”Summer Hymn”.

 

Suvivirsi (571) ja sen säveleen sanoitettu häävirsi "Se tuntee onnen syvän" (822) ovat muuten Suomen suosituimmat virret.  Nämä kitarasoinnut saattavat siis joskus soida häissäkin.

 

 

            ”Jo joutui armas aika” –tunnelmissa,

 

            Pelle Gudsson