Löysin helposti käytettävän sivuston, jossa voit harjoitella ilmeitten tunnistusta.  Siitä voi olla sinulle paljonkin apua, koska sekunnin murto-osia kestävät mikroilmeet ovat aikuisten välisessä kommunikaatiossa hyvin merkittävässä roolissa.  Lisäksi ne ovat luotettavampia tunteiden paljastajia kuin sanat.  Testin löydät osoitteesta :

 

http://www.cio.com/article/facial-expressions-test

 

Kannattaa tehdä tämä testi useaan kertaan, koska on havaittu tämän tyyppisten tehtävien kehittävän mikroilmeiden tunnistamista myös arkipäivän kohtaamisissa.  Seuraavalta sivustolta voit tilata kattavampia testejä käyttöösi :

 

http://www.humintell.com

 

Animoituja tunteita ilmaisevia kasvoja löytyi netistä useitakin.  Teen niistä koosteen lähiaikoina. Seuraavassa videossa näet melkoisen kuminaaman, joka on ihan  aitoa lihaa, verta ja nahkaa :

 

 http://www.youtube.com/watch?v=pSXcs556A9A&feature=related

 

Pystytkö tekemään nuo ilmeet hänen mallinsa mukaan?  Itse tajusin parikymmentä vuotta sitten, että minulla on kyky matkia toisten ilmeitä ja sitä kautta päästä perille heidän tunteistaan.  Ehkä tuo kyky on jossain määrin kaikilla tai ehkä toiset pystyvät lukemaan tunteita peilisolujen avulla.  Peilisoluista voit lukea vuodelta 2005 kattavan Tiede-lehden artikkelin osoitteesta :

 

http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=579

 

Tulipa aika paljon asiaa tämänpäiväiseen kirjoitukseeni. 

 

 

                          Ilmeilemisiin,

 

                          Pelle