Demokratialiikehdintä maailmalla aktivoituu vastareaktiona ympäri maailmaa nousevalle totalitaristiselle hallintomallille. Etsin tähän kirjoitukseen kaksi paikkaa Raamatusta, jotka hyvinkin saattaisivat kuvata nyt hahmottumassa olevaa Uutta maailman järjestystä (New World Order).  Tuota termiä käytti muuten entinen ulkoministeri Alexander Stubb puhuessaan EU:sta.  Voit kuulla sen omin korvin ylläolevassa hyperlinkissä.

 

Myönnän, että moni on erehtynyt etsiessään aikansa sortajien näkymistä Pyhän Kirjan jakeissa. Raamattu kertoo kyllä, mitä tulee tapahtumaan maailman kokeman ahdistavan totalitarismin jälkeen.     Onko Uusi maailmanjärjestys sitten tämä Raamatun kuvaama totalitaristinen järjestelmä?  Onko paljon puhuttu lopun ajan Antikristus ihan joku tietty henkilö vai onko se vain kuvausta erittäin jumalattomasta hallintotavasta? Millä lailla Antikristus tulee harhauttamaan ihmiskuntaa? Missä vaiheessa sitten toteutuu uskovien ylöstempaus? Viimeiseen kysymykseen ei  tiedä vastausta Jeesuskaan.

 

 1318972023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  Billy Alexander

 

Valtioliittymistä Uuden Testamentin Ilmestyskirjassa mainitaan kymmenen kuninkaan liittymä, joilla on vanhan käännöksen mukaan “yksi ja sama mieli”.  Seuraavassa lainaan  Ilmestyskirjaa kohdasta 17:12-14:

 

12 Ja ne kymmenen sarvea, jotka sinä näit, ovat kymmenen kuningasta, jotka eivät vielä ole saaneet kuninkuutta, mutta saavat vallan niin kuin kuninkaat yhdeksi hetkeksi pedon kanssa.

13 Näillä on yksi ja sama mieli, ja he antavat voimansa ja valtansa pedolle.

14 He sotivat Karitsaa vastaan, mutta Karitsa on voittava heidät, sillä hän on herrain Herra ja kuningasten Kuningas; ja kutsutut ja valitut ja uskolliset voittavat hänen kanssansa.

 

On huomattava, että Raamatun lukusymboliikan mukaan luku kymmenen voi olla myös symbolinen.  Karitsa taas on Jeesuksesta yleisesti Raamatussa käytetty ilmaisu tarkoittaen uhrikaritsaa.

 

Vanhan Testamentin puolelta löytyy tuolle kirjoitukselle rinnakkainen kohta Danielin kirjan 7. luvusta:

 

23 Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.

24 Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta.

25 Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi.

26 Sitten oikeus istuu tuomiolle, ja hänen valtansa otetaan pois ja hävitetään ja tuhotaan loppuun asti.

27 Ja valtakunta ja valta ja valtakuntien voima kaiken taivaan alla annetaan Korkeimman pyhien kansalle. Hänen valtakuntansa on iankaikkinen valtakunta, ja kaikki vallat palvelevat häntä ja ovat hänelle alamaiset."

 

 

Danielin kirja kertoo Vanhan Testamentin puolella ilmeisesti eniten lopun ajoista.  Sen profetioiden oikeellisuuden puolesta todistaa  se, että Makedonian kuningas  Aleksanteri Suuri huomasi lukevansa itsestään, kun hänelle näytettiin Raamatun kohtaa Dan 8:5-8.  Näin kertoo juutalainen historioitsija Josefus Flavius.( Lähde 1.)  Danielin kirjan erään profetian avulla Jeesuksen syntymän ajankohta voitiin ajoittaa tarkoin.  Ilmestyskirjan profetioista on saatavilla ilmainen kirjekurssi

 

Palatkaamme nykyhetkeen. Ajassamme leijuvaa totalitarismin tuntua on mielestäni vahvasti aistittavissa Kimmo Jylhämön artikkelissa ”Tobinia & Six-packiä”.  Tuo Voima-lehden paljon paljastava juttu pohjautuu EU-asioihin erikoistuneen tutkivan journalistin Leigh Phillpsin tekemiin havaintoihin.

 

Nykyinen pääministeri Jyrki Katainen valtionavarainministerinä ollessaan lipsautti Uudesta maailmanjärjestyksestä  seuraavaa  eduskunnan täysistunnossa 1. 12.2010:

 

”että, jos nyt saataisiin Uusi maailmanjärjestys eli että valtioiden lainoissa sijoittavat häviävät rahaa, joka on järkevä tavoite ja johon mennään 2013 eteenpäin..”  (Lähde 2)

 

Innoituksen tähän kirjoitukseen toi Tapio Puolimatkan jo 1983 julkaistu tutkielma ”Käsitteellisen tyhjiön oletus”.  Siinä hän totesi erästä tutkijaa lainaten, että ” eri maailmankatsomuksen ja teorioiden kannattajat havaitsevat eri asioita, kun he tarkkailevat samaa ilmiötä.” (Lähde 3)

 

 

Jeesuskin kertoi muuten ahdingon ajoista, jotka edeltäisivät Hänen toista tulemustaan pilvien päällä ja kristittyjen ylöstempausta. Lopulta siis kuitenkin hyvä voittaa! Niin lupaa Raamattu.

 

 

                        Pelle Gudsson

 

 

 

 

 

 

Lähde 1)Uuras Saarnivaara : Voiko Raamattuun luottaa

Lähde 2) http://mirjaleenaisoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53685-eduskunnan-salattu-todellisuus-uusi-maailmanjarjestys-2013

Lähde 3) Sinun sanasi on totuus, Uusi Tie 1983, s.35

 

 

Joitakin ulkomaisia kommentteja kristinuskosta ja tästä M15-liikkestä,Occupy Wall Street-toiminnasta (OWS) tai mitä nimityksiä tästä kansalaisliikehdinnästä käytetäänkään  ( esim. Global revolution) voit lukea seuraavien linkkien kautta:

 

http://www.christianpost.com/news/occupy-wall-street-christians-debate-if-jesus-would-occupy-with-protesters-57707  

 

http://www.catholic.org/business/story.php?id=43266