Oman kutsumuksen etsimisestä ja löytämisestä kiinnostuneille suosittelen Petri Välimäen viime vuonna julkaistua kirjaa ”Tartu elämään”.  Sain siitä myös vahvistusta tunnekartan www.taiwas.net/tunteet  koilliseen suuntaavalle TOIMITAAN OIKEIN - tunneskaalalle, joka koostuu seuraavista tunteista : kutsumus-vastuu-luottamus-uskallus-elinvoima-tarmo-helppous. ”Tartu elämään”- kirjan sisältöä selatessani onnistuin tiivistämään erään ydinajatuksen pariin virkkeeseen.

 

Vastuu seuraa elämän tarkoituksen löytämistä, mutta kun tehtävän kokee omakseen, siitä saa elinvoimaa. Kutsumustaan seuraava kokee myös vapautta toteuttaessaan itseään. Petri Välimäki toivoo voivansa kirjansa avulla kasvattaa luottamusta elämän merkitykseen.

 

Voit tilata kirjan seuraavalta sivustolta :

 

 http://www.ilonpolku.fi/kauppa/product_details.php?p=9097

 

Seuraavassa blogissa puolestaan pohditaan taitavin sanankääntein tilannetta, jossa ihminen tuntee, että oma paikka ei ole vielä löytynyt, mutta jotain aavistuksia paremmasta on jo näköpiirissä :

 

http://yksinovella.blogspot.com

 

Minna Marschin blogissa taas on viime viikkoina (maaliskuun 2010 loppu) näkynyt syntyvän kiintoisa kymmenosainen SOLMUT AUKI NÄIN- kirjoitussarja :

 

http://omvera.blogspot.com

 

Väittäisin, että kutsumustaan voi etsiskellä miettimällä niitä mielenkiintonsa kohteita, joista sekä itse että myös toiset nauttivat ja saavat iloa. Itselläni tuollainen voisi olla vaikkapa kehonkielen ja tunteiden laaja-alainen analysointi.  Ilmeisesti kevään ja kesän aikana Tunnetuvassa keskitynkin pitkälti kehonkieltä käsitteleviin kirjoituksiin.  Lähdemateriaalia alkaa jo olla riittämiin.

 

 

                            Tuntemisiin,

 

                            Pelle