Uskallanko rakastua? Rakkaushan on hyvin kokonaisvaltaista ja eroaa monin tavoin ystävyydestä.  Olen juuri lukemassa Fransesco Alberonin kirjaa ”Ystävyys” ja se herätti juuri tuon otsikkoon kirjoittamani kysymyksen.  Tuossa teoksessa käsitellään ystävyyttä hyvin monipuolisesti.  Alberonilta on ilmestynyt myös kirja ”Rakastuminen”, jota uskallan suositella lukemattakin.  Seuraavalla sivustolla näitä aiheita on käsitelty myös kiitettävän kattavasti :

 

http://www.nyyti.fi/linkit_ja_artikkelit/artikkelit/ihmissuhteet.htm

 

Muistan, että pari vuosikymmentä sitten olin aloittamassa tutkielmaa ystävyys-aiheesta, mutta tajusin ajoissa, että se olisi liian laaja kokonaisuus parikymmenkesäiselle pojalle. 

 

Itselleni tulee mieleen, että tavallaan rakastuminenkin on kutsumusta. Keskinäistä kutsumusta, joka tosin joskus voi jäädä yksipuoliseksikin. Myös Jumalan rakkaudessa on kyse kutsumuksesta. Meitä kaikki kutsutaan rakastamaan Jeesusta, joka kaksituhatta  vuotta sitten pääsäisenä antoi tapattaa itsensä meidän vuoksemme.  Tuli mieleen, että  Jeesus tavallaan on kuin mies joka antautui kaksintaisteluun rakastamansa naisen puolesta, kuoli siinä taistelussa, mutta julistettiin kuitenkin lopulta voittajaksi.  Niin paljon hän meitä rakasti ja rakastaa.  Uskallatko rakastua häneen ja ottaa hänet sydämesi valtiaaksi?

 

 

                       thumb_1269362993.png    Photo : GABRIELLA  FABBRI

                                                

                        Pelle               

 

 

USKALLUS on tunne, jonka löydät tunnekartalta www.taiwas.net/tunteet  kello puoli kahden suunnasta neljänneltä kehältä.  Sitä seuraa usein hyvin elinvoimainen tunne.