Philip Yanceyn kirjoittama ”Välittääkö Jumala?” –teos on Radio Deissä palkintona uutistietokilpailussa, joka pidetään aamuisin seitsemän jälkeen Ariel Neulaniemen isännöimässä PAREMPI HUOMINEN –aamuohjelmassa.   Tuosta kirjasta luetaan myös otteita tällä viikolla klo 7.40 ja kaikki viisi lukunäytettä radioidaan nyt sunnuntaina 2.10.2011  klo 10.

 

Mieleeni alkuviikon lukutuokioista jäi järkyttävä kertomus naisesta, jonka äiti möi hänet seksiorjaksi jo lapsena.   Kun hän erään pahoinpitelyn jälkeen oli lopen kyllästynyt elämäänsä prostituoituna, niin  rukoili.   Rukouksen jälkeen mieleensä tuli eräs kristillisen hoitokodin nimi, jonka olemassaolosta hän ei vielä silloin tiennyt.  Sitten kohtapuolin hän saikin yhteyden tuohon turvapaikkaan, joka muutti tuon naisen elämän.  Näinkin Jumala voi siis osoittaa myötätuntoaan.

 

Tosin kärsimyksen ongelma on niin vaikea, että lopullista, yksiselitteistä vastausta siihen, miksi niin paljon vaikeuksia voi ilmetä kristitynkin elämässä, on mahdotonta  antaa.

 

Tunnekartalla kärsimys sijaitsee kello kahdeksan suunnalla toisella kehällä.  Sitä ympäröivät vieritunteet kahdella kehällä saattavat vähän avata kärsimyksen salaisuutta.  Ja ymmärtäminenhän jo sinällään voi olla myötätuntoista.

 

 

              Tuntemisiin,

 

              Pelle