Uhkakuvia on maailma täynnä.  Jotkut niistä ovat vakavampia kuin toiset.  Tieteen päivien 2013 ohjelmaan oli kerätty melkoisen laaja kattaus erilaisia kriisejä, joita ajassamme on näkyvissä. 

Kriisissä voi turvautua rukoukseen, joka antaa turvaa ahdistavaan tilanteeseen ja saattaa muuttaa konkreettista tilannettakin.

Tässäpä lista erilaisista kriiseistä, joita Helsingissä viime viikonloppuna tarkasteltiin:

demokratian kriisi
luonnonvarojen riittävyys
talouskriisin vaikutus ympäristöön
johtamisen kriisi
ydinvoimariskit
kansainvälinen terrorismi
ilmaston muutos
pandemiat
katastrofit
kyberkriisit (internetin tuomat uhkat)
kielten sukupuutto
yhteiskunnan muutos
kemikaaliriskit
kansainväliset kriisit
ruuantuotannon globaali haaste
ravintotietouden kriisi
ikääntymisen kriisi
talouskriisi
hyvinvointivaltion kriisi
asiantuntijuuden kriisi
työelämän kriisit
väestökriisi
työelämän huononeminen
luovuuden kriisi
politiikan kriisi
koulutuksen kriisi
kulttuurin kriisi
liikuntakulttuurin kriisi
 
Tällaisessa kriisipesäkkeessä asuessamme tarvitsemme perusturvallisuutta, jottemme ahdistuisi liikaa.  Luottamus Jumalan huolenpitoon on yksi keino saada se, mutta käsittelen asiaa laajemmin seuraavissa kirjoituksissani.  Tekstit ovat jo puolivalmiina, joten ne saattavat ilmestyä jo viikonloppuna näyttöpäätteellesi.   Silloin selitän perusturvakäsitettä SDG*tunnekartan avulla vähän tarkemmin niiden oivallusten avulla, joita rukouksessa Jumalalta sain.

23. tammikuuta 2013 Vuodatus eli tämän blogin ylläpitoväki kertoi alkavansa suuren muutostyön.  Sitten ei viikkoon pääsekään kirjoittamaan mitään uutta.  Pieni sisäinen kriisi sekin.   Varsinkin kun ei yhtään tiedä millainen on se uusi blogipohja.   Varautukaa te lukijatkin jo  ulkoasun muutokseen.  Turvakopiot tärkeimmistä jutuista on kyllä jo kahteen paikkaan tallennettuina.

 
     Perusturvallisuuden tunnetta  sinullekin rukoillen,

     Pelle Gudsson