Miten aikuiset sitten ilmaisevat tunteitaan, jos voimakas ilmeily ei ole sallittua eikä minä-viesteillä osata kertoa omista tunteistaan.  Sairauksien välitykselläkö?  Olen lukenut jostain väitteen, että suurin osa sairauksista on psykosomaattista oireilua. Erilaisista tukahdutetuista tunteista aiheutuvat erityyppiset oireet.  Suomeksi ei tältä alalta käsittääkseni ole kovinkaan kattavaa yhteenvetoa saatavilla, mutta löysin aiheesta hyvin monipuolisen ja vakuuttavan oloisen englanninkielisen sivuston :

 

http://www.luismartinssimoes.com/dybl-introduction

 

Jos siis tiedät psykosomaattiseksi oireeksi epäilemäsi sairauden englanninkielisen nimityksen, niin tuosta sivustosta saattaa olla sinulle apua itsetuntemuksesi kasvattamisessa.

 

Pienellä varauksella tulee kylläkin suhtautua tällaisiin maailmaa syleileviin katsauksiin – aivan kuten laatimaani tunnekarttaankin.  Tunnekartassahan oireilu on sijoitettu kello puoli kahdeksan suuntaan viidennellä kehällä – siis aivan pelon viereen.  Kuitenkin myös monet muut tunteet voivat ilmetä psykosomaattisina oireina..

 

 

                           Tuntemisiin,

 

                           t. Pelle