Pitkään tukahdutetun vihan tunteeni lauhtumista seuraava kirjoitussarja jatkuu :

 

Tänään huomasin töissä olevani yllättävän välinpitämätön – ainakin osittain.  Jotenkin tajusin että alitajuisesti kai halusin saada aikaan paheksuntaa ympäristössäni.  Niin monesti olen luullakseni aikoinaan kokenut sitä, että minua syytetään asioista, joihin en ole ollut osallinen.  Nyt sitten saavat haukkua ihan syystä, jos tahtovat.  Sen verran hyvin olen hommani hoitanut noin yleensä, että tällainen pieni notkahdus sallittaneen.  No ensi viikolla se selviää, että tuleeko haukkuja vai ei.

 

Tuossa on siis kyse jonkinlaisesta itsevihamekanismista.  Olen kuitenkin tyytyväinen, että en kätke vihaani, koska sellaisesta sairastuu helposti masennukseen.  Senköhän takia Suomessa on niin paljon masentuneita, kun ihmiset eivät uskalla eivätkä osaa ilmaista vihaansa.

 

Ärtymys ja kiukku ovat ehkä nyt päällimmäisiä tunteita.  Kun tarpeeksi töissä kiusoiteltiin, niin ilmaisin tunteeni ehkä hieman lapsellisella tavalla – roiskauttamalla hieman kylmää vettä suupaltin päälle.  Hiljeni!

 

Osaltaan tätä tunnesolmua kiristänyt mahdoton tehtävä, josta kerroin ”Vihaan, vihaan, vihaan”-kirjoituksessani tuli kuitenkin tänään ratkaistua.  Se  kohensi mielialaa kummasti.   Samoin sain Tunnetuvan maalis- ja huhtikuun sisällysluettelot kirjoitettua ja talletettua teidän iloksenne.  Tekemättömät työtkin aiheuttavat ärtymystä, joka tosin mielestäni kuuluu enemmänkin surun puolelle.  Kiukkua taas nostaa kun huomaa toisten laiminlyöntien lisäävän omaa työtaakkaani.  Kierre on valmis, sillä tajuan toki myös oman välinpitämättömyyteni aiheuttavan kiukkua muissa.

 

Ärtymystä aiheuttaa varmaan myös se, että olen neljänä päivänä laistanut Raamatun lukemista.  Käyn Raamattua systemaattisesti läpi Hetkinen-raamatunlukuvihkosen mukaan etsien sieltä samalla kaikki tunneilmaisut.  Urakka on nyt puolivälissä.  Jos Jumala suo, niin julkaisen noita löytämiäni  tunnesanasynonyymeja ehkäpä täällä Tunnetuvallakin.

 

Tässä prosessissa on kyse myös itsensä ja muiden hyväksymisestä epätäydellisinä.  Se on kaltaiselleni täydellisyyden tavoittelijalle kovin tuskallista. Jeesus kyllä armahtaa, mutta armahdanko minä?

 

 

              Tuntemisiin,

 

              t. Pelle

 

 

PAHEKSUNTA löytyy tunnekartalta www.taiwas.net/tunteet kello puoli yhdeksän suunnalta kolmannelta kehältä.

KIUKKU on kello yhdeksän suunnalla samoin kolmannella kehällä.

ITSEVIHA sijaitsee myös kolmannella kehällä keskipisteestä lukien kello puoli seitsemän suunnalla.

MASENNUS näkyy suunnilleen samalla suunnalla viidenneltä kehältä.

ÄRTYMYS taas sijoittuu kello kuuden suunnassa toiselle kehälle.