Voit saada itsesi iloiseksi muistelemalla mukavia asioita.  Seuraavaa linkkiä klikkaamalla näet muutamia apukysymyksiä, jotka voivat auttaa sinua löytämään harmaisiinkiin päiviin vähän auringonpaistetta

 

http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/2765669

 

Aloin miettiä ilon ja onnen eroja.  Billy Grahamin mukaan onni on olosuhteista riippuvainen, mutta pysyvän ilon antaa Jumala. Tuossa alla on aihetta käsittelevä pitkä lainaus Eija Suomisen radiopakinasta.

 

”Jeesuksen antama ilo on erilaista kuin se ilo, jota maailma väittää antavansa.  Hänen antamansa ilo perustuu rauhaan Jumalan kanssa, eikä se näin ollen ole riippuvainen elämämme olosuhteista.  Amerikkalaisen evankelista Billy Grahamin mukaan meidän aikamme harha on se, että olemme sekoittaneet ilon ja onnen keskenään ja erehtyneet uskomaan, että ilo löytyy mielihyvästä, turvallisuuden tunteesta ja menestyksestä. Mutta ilo ei hänen mukaansa ole yhtä kuin onni, vaikka ne joskus menevätkin limittäin.  Onni riippuu olosuhteista – ilo riippuu Jumalasta.  Ja kun elämä käy raskaaksi, onni katoaa, mutta ilo säilyy ja saattaa jopa kasvaa.  Sillä ilo kumpuaa elämän antamisesta Pyhän Hengen johtoon olosuhteista riippumatta.” (1)

Harvoin mikään kuulemani oivallus on herättänyt niin paljon ajatuksia kuin tämä.

                                   Tuuletetaan tunteita jatkossakin,

                                   t. Pelle

(1) Suominen, Eija. ”Iloisina -ko?”-radiopakina. Raamattuavainextra.                  Radio Dei.  7.11– 08.  Sivustolta www.avaimia.net .  RAAMATTUAVAIMET.

PS. Tämä on 13. osa kesä-heinäkuisesta 65-jaksoisesta TUNNESKAALAT- kokonaisuudesta.