Nyt viikonloppuna hiihtolomaa voi juhlistaa matkaamalla Sirkusmaailmaan.  Se löytyy Jyväskylän läheltä Lievestuoreelta.  Sirkusmaailman sisätiloissa voi tutustua pelimuseoon, sirkusmuseoon  - jossa voi kokeilla sirkustemppujakin - tai minihuvipuistoon.  Sirkusmaailma on auki klo 11-18. Tavallisesti sinne pääsee talviaikaan vain lauantaisin, mutta nyt hiihtoloman aikaan tuo huvittelupaikka oli auki perjantaista sunnuntaihin.

 

http://www.sirkusmaailma.fi

 

Itse kävin Sirkusmuseoon tutustumassa viime kesän loppupuolella ja aika kului siellä tosi rattoisasti.  En edes ehtinyt kokeilla pelimuseon vempeleitä. Karusellien pienoismallit olivat varsinkin upeita.  

 

 

  1299266132_img-d41d8cd98f00b204e9800998eMeow Mi

 

Sirkustaiteen historiastakin opin kaikenlaista uutta.  Esimerkiksi omalla ohjelmistollaan kuuluisaksi tullut ja Eurovison laulukilpailussakin viihdyttänyt Charlie Rivel on käyttänyt  Charlie Chaplinin hahmoa esityksissään.  Tässä hänen euroesiintymisensä:

 

http://www.youtube.com/watch?v=el8aVumuasI

 

Tässä taas Charlie Rivel Charlie Chaplinina.  Tuolta sivustolta näet myös muita  valokuvia Chaplinia matkineista ihmisistä

 

http://fauxcharlot.blogspot.com/2010/08/charlie-rivel.html

 

Koulujen viimeisenä viikkona avautuu myös Nokkakiven ulkohuvipuisto luokkaretkeläisten käyttöön. Sen viikon jälkeen huvipuisto kutsuu kaikkia huvittelunhaluisia.

 

http://www.nokkakivi.fi/luokkaretket_2011.htm

 

Niin, että jos ilmat eivät suosi lauantaina ja sunnuntaina hiihtämistä, niin miksipä et lähtisi iloitsemaan Sirkusmaailmaan.

 

 

                Huvittelemisiin,

 

                Pelle