Radio Deissä on ollut tänään päivän kysymyksenä Raamatun luomiskertomuksen luotettavuus.  Siihen liittyy myös päivän debatti Eero Junkkaalan ja Pekka Reinikaisen välillä, joka on kuultavissa tänään klo 13 uusintana ja myöhemmin Radio Dein arkistossa.

www.radiodei.fi

Lähetin mielipiteeni radioasemalle, mutta koska vastauksien runsauden vuoksi on epävarmaa julkaistaanko se, niin laitanpa näkemykseni sinun luettavaksesi tässä blogissa:

 

Big bang eli maailmankaikkeuden luominen tapahtui 13,73 miljardia vuotta sitten.  Valon äärellisen vakionopeuden vuoksi emme pystyisi näkemään kauimmaisia tähtiä, jos koko maailmankaikkeus  olisi  vain 6000 vuotta vanha.

 

Maapallon  syntyajankohdasta liikkuu ristiriitaisia oletuksia.  Kuitenkin jos viimeinen jääkausi olisi loppunut 11600 vuotta sitten, niin sekin mahdollistaisi ihmissuvun noin 6000 vuotta pitkän historian.  Sille näkemykselle Pekka Reinikainen esitti vakuuttavia tieteellisiä perusteita DNA-tutkimusten perusteella.

 

Vedenpaisumuksesta on kertomuksia yli sadan kansan perinteisessä tarustossa.  Geologiakin todistaa vedenpaisumuksesta Kimmo Pälikön netistä löytyvien Taustaa-kirjojen mukaan.  Myös ihmisen geneettinen perimä kertoo omalla tavallaan kahdeksasta pelastuneesta ihmisestä.

 

On erotettava maailman luominen  ja ihmisen luominen toisistaan.  Näinhän  Raamattukin tekee alkuluvuissaan.  Luomisen yksityiskohdista tuskin koskaan pääsemme täysin perille.

 

 

 

                         Pelle Gudsson