Psykologi ja psykoterapeutti Jorma Myllärniemi mainitsee ASKEL –lehdessä (5/09)  masennuksen ja lamaannuksen yhtenä hoitokeinona tunteiden nimeämisen ja niiden nostattamien mielikuvien työstämisen.  Terapeuttina hän sanoo toimivansa toivon tunteen herättelijänä.

Koska masentuneisuus on hyvin monitahoinen ilmiö, joka voi yllättää kenet tahansa, kannattaa lukea tuo lehtihaastattelu. Jorma Myllärniemeltä on ilmestynyt juuri Kirjapajan kustantamana  ”Masennus - Psyyken kipu” –kirja, jota lehtiartikkelin pohjalta suosittelen. http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=11215&deptid=127&languageid=3&NEWS=1

Myös tämän blogin oikeassa ylänurkassa mainittu Jeesus –keskeinen tunnekartta  voi auttaa Sinua tunteiden nimeämisessä. Jeesus itse on syvällisessä rakkaudessaan kaikkein paras terapeutti.  Olisi kuitenkin hyvä löytää myös joku ihan nähtävissä oleva persoona, jolle voisi avautua ja joka auttaisi hahmottamaan kulloistakin kokonaistilannetta.  Kirjoittaminenkin on jo hyvää ensiapua.

Itselleni tämän blogin tekstien laadinta on tavallaan terapiaa.  Melko vuorovaikutuksettomassa ympäristössä kasvaneena tuntuu upealta, kun tietää, että joku lukeekin niitä.  Kiitos Sinulle ajastasi.

                                   Tuuletetaan tunteita jatkossakin

                                   t. Pelle