Rakkaus ilman rajoja on välinpitämättömyyttä,  Kaiken hyväksyminen sellaisenaan on äärimmäistä suvaitsevuutta.   Luulen, että suvaitsevaisuus –termin on ottanut käyttöön joku vapaan kasvatuksen aikanaan saanut. Sen tuloksena naapurin lapsi saa räkiä päällesi ilman mitään pelkoa rangaistuksesta.   Kiukkusi saattaa tosin näkyä epäsuorasti myöhemmin.

 

Saksan Angela Merkel  ei ollut suvaitsevainen Suomen ja Kreikan ensimmäiselle vakuusehdotelmalle.  Nyt pari päivää sitten Kreikan tukipaketin  hyväksytyistä vakuusehdoista kuultuani minussa nousi kiukku. Näinkö minun valtiolle maksamiani verovaroja  käytetään – niillä loppujen lopuksi  tuetaan ulkomaisia pankkeja.

 

Alla olevasta linkistä voit lukea Suomen ekonomistien mietteitä asiasta:

 

http://joi.nu/OU

 

Suomen EU-historiassa on toimittu monesti hyvin epäasiallisesti – vastoin aiemmin hyväksyttyjä lakeja ja päätöksiä:

 

Oikeusministeri Hannele Pokka totesi vuonna 1994 Suomen  EU:hun liittymisen tiellä olevan useita juridisia esteitä.  Niistä voit lukea koosteen seuraavasta linkistä :

 

http://joi.nu/OV

 

Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö muistutti vuonna 2011, ettei euromailla ole velvollisuutta osallistua muiden euromaiden taloudelliseen tukemiseen :

 

http://joi.nu/G6

 

Mittakaavan muutos. Mitä luulet : onko Raamatun Jumala sellainen, joka oikeudenmukaisesti toimiessaan antaa ihmisten tehdä täällä maapallolla ihan mitä vaan?  Olen jostain kuullut sellaisen oivalluksen, että silloin Jumala vasta onkin kiukkuinen,  kun Hän hetkeksi antaa ihmisten mennä mielihalujensa ja himojensa johtamana.  Silloin ihmiset saavat itse kantaa loppujen lopuksi  aivan älyttömien tekojensa seuraukset.

 

Jos kirjoitat seuraavalle raamatunhakusivustolle :  Jumala + viha , niin huomaat onko Raamatun Jumala sittenkään välinpitämätön:

 

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible

 

Nyt joku saattaa alkaa ehkä miettiä, että pitäisikö Jumalaa vastaan nostaa syyte vihapuheesta.  Mikä olisi riittävän korkea oikeusaste tuollaisen oikeusjutun ajamiseen?  Mistä löytyisi sellaiset asianajajat, jotka saisivat Jumalan rangaistuksi. Pitäisikö Jumala tuomita?

 

No, oikeastaan kaksi tuhatta vuotta sitten se jo tehtiin…

 

Tuomion pitkäaikaisvaikutuksista voi lukea esimerkiksi sivustolta :

 

http://www.koemuutos.fi/stoorit

 

Ei tämän jutun pitänyt näin päättyä, tuumivat aikoinaan Jumalan tuominneet virkamiehetkin.    Jeesushan  oli sekä täysi Jumala että täysi ihminen samanaikaisesti.  Hän sanoi aikoinaan:

 

”Minä ja Isä olemme yhtä”   (Joh 10 : 30 )

 

Täytyy myöntää, että oli aivan toisenlainen ajatus päättää tämä kirjoitus, mutta Jumalan Pyhän Hengen johtamana onnistuu aina paremmin kuin itse olisi koskaan aavistanutkaan.

 

 

 

 

                         Pelle Gudsson