Tässä oli rautatie, joka vei Kankaan paperitehtaan tuotteita maailmalle.Tähän se rautatie nyt päättyy.Uusi alku koitti, kun Jyväskylän kaupunki lunasti tehdasalueen  uusiokäyttöön.Ennen portti oli tarkasti vartioitu.

Nyt  länsipuolen portti on auki.  Sunnuntaina 10.6.2012 Kankaan alueella järjestetään kaikille avoin monimuotoinen tapahtuma klo 12 - klo 14. Tervetuloa!Länsipuolen raja-aita rullattiin pois 8.6.2012.  Berliinin muuri avautui 1989.  Tuli vaan mieleen.Hiljaa virtaa Tourujoki ja uudet tuulet puhaltelevat satakielen laulaessa.Kaupunkiviljelijät valtaavat Kangasta.  Sunnuntaina pidetään kyläjuhlakin.Luvallisia graffiteja ilmestyy ex-tehtaan seinään.  Teen kuvasarjaraportin Suomen laajimman yhtenäisen graffititaideteoksen syntyvaiheista ensi viikolla ... jos Luoja suo.Mitä toimintoja näihin rakennuksiin tulee lähivuosina?

Kangas on kauneimmillaan suvi-iltana.Tehdään yhdessä Kankaasta kiva kaupunginosa.Jyväskylän torikokous eli Occupy Jyväskylä on mukana  Kankaan puutarhaviljelmällä puolenkymmenen pienviljelijän voimin.  Retiisit, nauriit ja herneet ovat jo taimella.  Vielä ehdit mukaan viljelemään.  Kaupunki tarjoaa mullat.