Jokainen tarvitsee Jeesusta. Kaikki eivät vain ymmärrä tarvitsevansa häntä.”  Tällainen Vesa Ollilaisen opetus Radio Dein lähettämässä Raamattuavain –extrassa pysähdytti.  Toivottavasti tuo ajatus pysähdyttää sinutkin tässä joulun alla. ”Nyt seisahdun mä seimelles” lauletaan myös jouluvirressä 14.

 

Kyse on siitä, että vaikka täällä maanpäällisessä elämässä menestyisitkin mitä mainioimmin, niin viimeisellä tuomiolla vain jo eläessäsi vastaanottamasi Jeesuksen tarjoama armahdus ratkaisee iankaikkisen kohtalosi. Jeesus kun toimii sekä kaikkien tuomarina että myös Hänen sovituskuolemansa hyväksyneiden puolustusasianajajana.  Taivaaseenkin päästään siis vain suhteilla – elävällä suhteella Jeesukseen.

 

Tunnekartalla tarvetta ympäröivät seuraavat kahdeksan vieritunnetta, jotka liittyvät myös Jeesus-suhteeseen.

 

+1)Nöyryys hyväksyä oma syntisyytensä ja se että omin voimin ei taivaskelpoisuutta voi saada.

+2) Sen hyväksyntä, että Jeesus syntyi, eli, kuoli ristillä meidän syntiemme tähden, nousi kuolleista ja asetti rakkauden kaksoiskäskyn meidän noudatettavaksemme.

+3)Kiintymys monine muotoineen tuleekin hyvin esille tuossa Raamatun jakeessa : ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi kuten itseäsi.”

+4) Kristityillä on mahdollisuus nauttia kaikista Jumalan Raamatussa antamista lupauksista sekä myös Hänen huolenpidostaan arjen keskellä. Suurin nautinto eli taivaspaikka on myös myöhemmin luvassa.  Taivaastahan Jeesus puhui paljonkin ja jos väität, ettei mitään taivasta ole, syytät Jeesusta – tulevaa tuomariasi – valehtelijaksi. Onko sinulla siihen varaa?  Minulla ainakaan ei ole.

+5))Kristityt ovat riippuvaisia yksin Jeesuksen tarjoamasta armosta.  Vaikka kuinka yrittäisi noudattaa kaikkia kymmentä käskyä, niin parhaista pyrkimyksistä huolimatta niitä kaikkia ei pysty jatkuvasti täyttämään.  

+6)Kristityn tulee kuitenkin mukauttaa elämäntapansa täyttääkseen Jumalan tahdon.

+7)) Monet kristityt joutuvat pilkatuksi ja joutuvat kokemaan häpeää uskonsa tähden.  Evankeliumia ei silti tule hävetä vaan julistaa sitä rohkeasti.

+8)Nolouden tunne siitä, että muut huomaisivat salaisen kiinnostuksen Raamattuun ja muuhun hengelliseen kirjallisuuteen oli ainakin itselleni tuttua nuoruudessani.

 

Tästä kaikesta on pohjimmiltaan kyse joulun - Jeesuksen syntymäpäiväjuhlan - vietossa.

 

 

                          Tunnelmoiden,

 

                          Pelle

 

 

 

 

 

TARVE löytyy tunnekartalta kello puoli neljän suunnalta keskipisteeltä lukien neljänneltä kehältä.