Karnosiini-nimistä antioksidanttia on tutkittu paljon.  Sen positiiviset vaikutukset kehoon ja mieleen ovat kiistattomat. Keski-iän ylittäneiden kohdalla hyödyt vain korostuvat.

Seuraavassa koosteessa voit lukea englanniksi seitsemän tiedelehdissä julkaistun artikkelin tiivistelmät karnosiinin hyödyistä ihmisille. Lukemisen helpottamiseksi ydinkohdat on alleviivattu.

https://tunnetunteesi.files.wordpress.com/2017/09/carnosine-documents.pdf

Karnosiinilla voisi siis olla vanhenevien ihmisten ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa merkittävä vaikutus.  Muistisairaudethan nielevät uskomattoman paljon resursseja niin terveydenhuollossa kuin myös omaishoitajina toimivien henkilöiden keskuudessa. Karnosiinin on todettu jopa hidastavan vanhenemista.

Pelkkä L-karnosiini ilman E-vitamiinia ja sinkkilisää on yksi niistä harvoista muistia elvyttävistä ja ylläpitävistä lisäaineista, joita voisivat käyttää myös verenohennushoidossa olevat. Se ei siis kohtuullisesti nautittuna aiheuta sivuoireita lukuunottamatta ehkä verenpaineen alenemista. Nykyisin myöskään puhtaan karnosiinin hinta ei nousse käytön esteeksi. Joissain lähteissä myös magnesiumsitraattia suositellaan käytettäväksi karnosiinin kanssa

Toivottavasti tuo kooste päätyy myös hoitohenkilökunnan silmien eteen, sillä Marevan-lääkityksen ohessa mahdollisesti käytettävistä lisäravinteista tulisi ensin neuvotella heidän kanssaan.

Nyt olisi tarjolla selvää tieteellistä faktaa tiiviissä muodossa uuden ravitsemuksellisen tukitoimen aloittamiseksi muistiongelmien taltuttamiseksi - jo ennen kuin ensimmäiset oireet edes alkavat ilmetä.

Eräs keski-ikäinen tuttuni on jo karnosiinikuurin ensimmäisinä viikkoina huomannut merkittävää piristävää vaikutusta sekä loppuunuupumisen takia heikenneen muistin hidasta elpymistä. Itse yli  viisikymppisenä olen saanut myös lisää virtaa työtehtäviini tuosta karnosiinivalmisteesta.  Lisäksi eräs nuorempi ystäväni on saanut apua pakko-oireisiin.  Autismikirjon oireiden vaivaamille on ulkomailla saatu myös runsaasti myönteisiä kokemuksia karnosiinista, kunhan edellä mainitsemani lisäravinteet ovat myös olleet käytössä.  Karnosiinin käyttö kun vähentää niiden määrää elimistössä.

Keski-ikäistenkin on hyvä tietää että karnosiini lisää kreatiinin vaikutusta kasvattaen lihasmassaa.