Samuli Edelmann pääsi iltapäivälehtien otsikoihin aikanaan hypättyään ruotsinlaivalta mereen.  Nyt sama mies laulaa virsiä. Onko näillä tapauksilla jotain yhteistä?   Käsittääkseni Edelmanilla oli elämässään melkoinen kriisivaihe, ennen kuin alkoi etsiä turvaa kirkonpenkistä.

 

Raamatussa kerrotaan myös Joonasta, joka joutui laivamatkallaan meren aaltoihin.  Selvittyään siitä hän alkoi julistaa evankeliumia.  Taitaa Joonan ja Samulin tapauksistakin löytyä yhteneväisyyksiä? 

 

 

  thumb_1268676124.png         Photo: KRISS SKURLATOWSKI via www.sxc.hu

 

Välttämättä ei kannata hypätä laivasta – ei edes kansankirkon laivasta – päästäkseen välitttämään ilosanomaa Jeesuksesta.  Ei vaikka itse niin teinkin.  Monella on vastuullinen tehtävä Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa diakonia- tai vapaaehtoistyössä.  Niistä asemistaan käsin he voivat levittää myös sanomaa uudestisyntymisen välttämättömyydestä eli tietoa pelastusrenkaiden ja –liivien sijainnista.  He saattavat olla seurakunnissaan korvaamattomia, mikäli papit eivät osaa tai halua tuota tehtäväänsä kunnolla hoitaa. Kutsumuksestaan kannattaa pitää kiinni.

 

Itse hyppäsin kansankirkkolaivasta lähinnä aavistettuani sen löperöksi havaitsemani opillisen linjan kestämättömyyden.  Ehkä ulkopuolelta pystyn uuden seurakuntani pelastusveneestä käsin  rukoillen  ja muillakin keinoin paikkaamaan joitan reikiä kirkkolaivassa.  Veden painehan saattaisi työntää pois paikkalevyn, jos sitä yritettäisiin sisäpuolelta kiinnittää.  Ulkopuolelta naulattu paikka taas painautuu samasta paineesta johtuen kiinni rikkoutuneen kohdan päälle. Rakkaus kannattaa!

 

Jeesus tyynnytti aikanaan myrskyn opetuslapsien pelätessä kalastusveneensä uppoamista.  Hän pystyy siihen nykyisinkin.  Evankelista-runoilija Hilja Aaltonen on profetoinut Suomen herätyksen alkavan kansankirkosta.  Mennään rukoillen tästä eteenpäin.

 

”Jumalalle kaikki on mahdollista” (Matt.19:26)

 

Tulikohan tässä jo vähän liikaakin vertauksia?

 

 

 

                          Tuntemisiin,

 

                          Pelle

 

 

 

 

VASTUU löytyy tunnekartalta www.taiwas.net/tunteet  kello kahden suunnalta toiselta kehältä keskipisteestä lukien.