Kolme viikkoa sitten näin Jyväskylän keskustan valotaululla pakkaslukeman -33 C.  Nyt loppuviikosta oli päivisin jo selvästi plusasteita.  Sen seurauksena kelin vähän kylmettyä ulkona on tosi liukasta, kun sulamisvedet ovat jäätyneet petollisen tasaisiksi pinnoiksi.

 

Noita ongelmia ei ole Ghanassa, jossa tänään mitattiin +33 C lämpötila.

 

http://news.bbc.co.uk/weather/forecast/114

 

Näin miinuksesta tuli plussaa.  Kerroin tämän koska Jyväskylän Adventtikirkon talkooryhmä on myötätuntoa tuntien työskennellyt pari viikkoa Ghanassa rakentaakseen terveysaseman 200 000 ihmisen tarpeita varten.  Tuossa alla heidän terveisiään Afrikasta  kuvien kanssa:

 

http://avoinsyliopistojkl.blogspot.com

 

Talkoot kestävät aprillipäivään asti.   Jeesus ja Jeesus-uskon tärkeys ei kuitenkaan ole aprillia.

 

Kymmenisen  vuotta sitten Suomessa järjestettiin Miinuksesta plussaksi – evenkeliointikampanja, johon monetkaan luterilaiset seurakunnat eivät lähteneet mukaan. Tässä hieman aiheeseen liittyvää taustatietoa:

 

http://kotisivu.dnainternet.net/hottiv/vr/jutut/miin.html

 

Aprillia onkin se, mitä Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa yleisesti opetetaan – siis että kirkon jäsenyys pelastaa ihmiset taivaaseen.  Tuon harhaopin takia minä erosin luterilaisesta kirkosta ja olen nyt liittymässä Jyväskylän adventtiseurakunnan jäseneksi.  Olen kymmenisen vuotta sivusta seurannut heidän toimintaansa ja havainnut sen olevan Raamattuun pohjautuvaa sekä rakkaudellista.

 

 

 1299440638_img-d41d8cd98f00b204e9800998eLonnie Williams

 

Täydellistä seurakuntaahan ei maan päällä tosin olekaan.  Eikä minun kannattaisi sellaiseen liittyä, koska sen jälkeen se ei ainakaan olisi täydellinen.

 

Tuo Miinuksesta plussaksi –kampanja oli muuten Reinhard Bonnken organisoima.  Hänen johtamansa organisaatio Christ for All Nations järjestää Afrikassa valtavia ulkoilmakokouksia.  Niiden ansiosta miljoonat ihmiset ovat löytäneet elämäänsä uuden suunnan. Tuossa alla videokuvaa eräästä sellaisesta kokouksesta.

 

 http://www.youtube.com/watch?v=faAlNid6NGk&feature=related

 

Suomessa vastaavan kokoista tapahtumaa tuskin tullaan näkemään.  Rukoillaan kuitenkin, että miljoonat suomalaiset vielä ottavat Jeesuksen ja hänen tarjoamansa rauhan sydämeensä. Syntisen rukouksen lausuminen on taivastien alku. Vaikka uskonratkaisun jälkeen maallinen vaellus ei aina taivaalliselta tuntuisikaan, niin luottamalla Jeesuksen sovitustyön riittävyyteen sekä Raamatun antamiin lupauksiin, perille kyllä pääsee. 

 

                          Taivaassa ei  palella.

 

                          Pelle Gudsson