Tässä kirjoituksessa kerron lyhyesti tavallisista ruoka-aineista, jotka edesauttavat  mielialan pysymistä normaalina.  Niitä seuraavien linkkien avulla voit saada lisää ravintotietoutta.  

 

Veden on todettu olevan paras ruokajuoma.  Se on olennaisessa osassa aivojen toimintaa ja nestetasapainon järkkyminen näkyy myös väsymisenä:

 

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/200907199951363_lh.shtml

 

Esimerkiksi täysjyväviljatuotteiden  nauttiminen sopivassa määrin terästää hermoston toimintakykyä:

 

http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/mieliala-ja-ravinto

 

Yleisesti on myös tiedossa, että rasvaisten kalojen pitäminen ruokavaliossa vähentää selvästi alttiutta masennukseen.  Mikäli kala ei maistu, niin Omega-3 valmisteet toimivat samoin:

 

http://www.nicehouse.fi/terveys/mieli/ruokavalio.htm

 

On todettu, että  makea jälkiruoka aterian jälkeen auttaa elimistöä torjumaan alakuloa:

 

 http://www.tiede.fi/artikkeli/131/syo_aivosi_virkeiksi

 

Parin tunnin välein nautittu pieni terveellinen naposteltava pitää toimintakyvyn sopivalla tasolla :

 

http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/peruna-jakaa-mielipiteet

 

Myös banaani ja taatelit auttavat pysymään vireänä.  Seuraavan sivuston perusteellinen artikkeli listaa myös paljon muita unettomuutta ja alakuloa torjuvia ruoka-aineita:

 

http://kysymammalta.blogspot.com/2009/12/ruokaa-pimeaa-ja-valoa-tryptofaani.html#comment-form

 

Kasvisten , vihannesten ja hedelmien terveellisyyttä ei kai kukaan enää kiistä.  Muuten netistä löytyy aika paljon ristiriitaistakin tietoa ravitsemuksesta.  Jokaisen kannattaa käyttää maalaisjärkeä miettiessään, mitä lautaselleen laittaa. Aika usein myös elimistömme itse kertoo mielihalujen muodossa, jos jostain ravintoaineesta alkaa olla pulaa.  Säännöllisellä ja terveellisellä aterioinnilla saattavat äkilliset ruuanhimokohtaukset poistua kokonaan.   

 

 

             Näissä mietteissä,

 

             Pelle