Tässä kirjoituksessa kerron lyhyesti tavallisista ruoka-aineista, jotka edesauttavat mielialan pysymistä normaalina. Niitä seuraavien linkkien avulla voit saada lisää ravintotietoutta.
Veden on todettu olevan paras ruokajuoma. Se on olennaisessa osassa aivojen toimintaa ja nestetasapainon järkkyminen näkyy myös väsymisenä:
http://www.iltalehti.fi/laihdutus/200907199951363_lh.shtml
Esimerkiksi täysjyväviljatuotteiden nauttiminen sopivassa määrin terästää hermoston toimintakykyä:
http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/mieliala-ja-ravinto
Yleisesti on myös tiedossa, että rasvaisten kalojen pitäminen ruokavaliossa vähentää selvästi alttiutta masennukseen. Mikäli kala ei maistu, niin Omega-3 valmisteet toimivat samoin:
http://www.nicehouse.fi/terveys/mieli/ruokavalio.htm
On todettu, että makea jälkiruoka aterian jälkeen auttaa elimistöä torjumaan alakuloa:
http://www.tiede.fi/artikkeli/131/syo_aivosi_virkeiksi
Parin tunnin välein nautittu pieni terveellinen naposteltava pitää toimintakyvyn sopivalla tasolla :
http://kuntoplus.fi/ravinto/ravinto-ja-terveys/peruna-jakaa-mielipiteet
Myös banaani ja taatelit auttavat pysymään vireänä. Seuraavan sivuston perusteellinen artikkeli listaa myös paljon muita unettomuutta ja alakuloa torjuvia ruoka-aineita:
http://kysymammalta.blogspot.com/2009/12/ruokaa-pimeaa-ja-valoa-tryptofaani.html#comment-form
Kasvisten , vihannesten ja hedelmien terveellisyyttä ei kai kukaan enää kiistä. Muuten netistä löytyy aika paljon ristiriitaistakin tietoa ravitsemuksesta. Jokaisen kannattaa käyttää maalaisjärkeä miettiessään, mitä lautaselleen laittaa. Aika usein myös elimistömme itse kertoo mielihalujen muodossa, jos jostain ravintoaineesta alkaa olla pulaa. Säännöllisellä ja terveellisellä aterioinnilla saattavat äkilliset ruuanhimokohtaukset poistua kokonaan.
Näissä mietteissä,
Pelle