Juha Tapion uusi levy ”Hyvä voittaa” tuli myyntiin tällä viikolla.  Kolme vuotta häneltä meni noiden kultahippujen löytämiseen.  ”En mitään, en ketään” –kappale julkaistiin  tuolta levyltä irroitettuna singlenä  jo kesällä.

 

http://www.youtube.com/watch?v=R9Xoulxa59Q

 

”Ei sitä tunnetta osaa edes selittää, se on niin minun tunne” kommentoi Raija tuota kappaletta Juha Tapion kotisivuilla.  Eikö sellaista voisi kutsua onnistuneeksi myötätunnon ilmaisemiseksi.  Myötätunto voi mielestäni olla myös myönteisten tunteiden jakamista.  Laulajia ja lauluntekijöitähän nimitetäänkin tunteiden tulkeiksi.

 

Tänään Radio Deissä  ”Viikon  levy”-ohjelmassa hän paljasti tuon biisin syntyneen varttitunnissa.  Iskelmäradion arkistossa se syntyhistoria on kuunneltavissa  online.  Vuosi sitten blogissaan tuli esille myös laulunkirjoittamisen kääntöpuoli.  Valmistelut on tehtävä kunnolla ja vallattava uusia ilmaisuja käyttöön lukemalla.  Keikoilla ja levymyynnillä ja –latauksilla huuhdotaan sitten kultaa tilille, kunhan ensin on löydetty kultahippuja nuotti- ja sana-avaruudesta.

 

Itse kukin voi sitten etsiskellä Juhan lauluista omaa elämäänsä koskettavia kultahippuja.  Sillä tavalla voi kokea löytäneensä ymmärtäjän.  Nerokasta  monissa Juha Tapion kappaleissa on se, että ne voi kuunnella myös sillä korvalla, että laulut kertovatkin Jumalasta.

 

Lisää Juhan ajatuksia tämän uuden ”Hyvä voittaa”  -levyn tiimoilta sekä viisi maistiaista voit kuulla  Radio Deistä.    Ohjelmat kuullaan nyt  ke-pe klo 8.50 – 9 ja uusitaan viiden ohjelman koosteena lauantaina 1.10.2011 klo 17.30- 18.  Sen jälkeen alkaakin Päivin pesula – ohjelma, jossa Helena Kärkkäinen kertoo tällä kerralla liiasta täydellisyyden tavoittelusta pääsemistään.

 

Muusikonkin pitää tehdä joitain kompromisseja mahdollisimman täydellisiä kappaleita tavoitellessaan.  Aikaahan ei ole loputtomasti käytettävissä.

 

 

                      Tuntemisiin,

 

                      Pelle