Muistan elävästi, kun parikymmentä vuotta sitten kirjoitin tänä keväänä kuolleelle ystävälleni kirjeessä ”Bridge Over Troubled Water”-laulun sanat.

 

 

 

Viime syystalvesta taas muistan hyvin, kun soitin hänelle  kännykällä tuolta kaarisillan kannelta. Kerroin  joessa kelluvan satoja lyhtyjä. Hänellä oli kovia kipuja. ” And pain is all around” 

 

1314814946_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Tänään tuota yllä olevaa kuvaa ottaessani tuli mieleen, että  joki on kuin Tuonelan joki ja kaarisilta kuvastaa Jeesusta, johon turvaamalla joen voi ylittää.

 

En pystynyt auttamaan ystävääni kivuissaan muuten kuin soittamalla hänelle iltaisin. Hänen elämänsä monetkaan unelmat eivät päässeet toteutumaan.

 

Mutta ”Sail on Silver Girl”.  Toimitaan me niin, että ympärillämme olevat ihmiset rohkaistuvat  ponnistelemaan kohti omia unelmiaan. Niin paljon kuin ystävinä voimme.  

 

Olemme vain ihmisiä, mutta Jumala on luvannut kuulla rukouksemme ja vastata niihin viisaimmalla mahdollisella tavalla.  Pyysin Jumalalta ystäväni paranemista vaikeasta sairaudestaan, mutta Hän katsoi parhaaksi käydä toisin. 

 

Kuuntelin tuon laulun kolme kertaa kyyneleet silmissä. Surutyö jatkuu.

 

 

               Pelle Gudsson