Viimeinen Kokoomus-poliitikko, johon luotin,  päätti eduskuntauransa lausumalla runon.  Jotenkin Sauli Niinistössä näkyi ripaus inhimillisyyttäkin.  Hän hieman kummeksui euroyhteisvastuuta  viime kesäkuisessa blogissaan.  Taitaa edelleen olla kovasti eri linjalla oman puolueensa nykyisen valtionvarainministerin kanssa.

 

http://www.niinisto.net/blogi/2010/06/22/26

 

Hän toi myös sen seikan, että euroyhteisvastuukeräyksessä kyse on nyt aivan historiallisen suuresta menoerästä.  Nykypoliitikoita taitaa vaivata vauhtisokeus.  Mikään ei tunnu miltään.

 

Mietteitään eduskuntaurastaan voit kuunnella seuraavasta YLE:n haastattelusta.

 

http://areena.yle.fi/video/1302604938206

 

Sauli Niinistön mielipiteitä eurokriiseistä voit lukea myös seuraavasta  linkistä:

 

http://www.yle.fi/puhe/politiikkaradio.php?id=4357

 

Siinä hän toteaa selvästi : "Me olemme liittyneet euroon, jossa kiellettiin ottamasta osaa muiden velkataakkaan.”

 

YLE:n Haastattelusta selvisi myös se, että joissain blogikirjoituksissani olen haukkunut osittain väärää puuta.  Pyydän anteeksi. Kokoomuslainen Sauli Niinistöhän oli mukana laman jälkeisessä hallituksessa, joka onnistui pienentämään valtion velkaa huomattavasti.  Hallituksen kipparina oli kuitenkin SDP:n Paavo Lipponen, jolloin kyse ei ollut porvarihallituksesta vaan puna-sinihallituksesta.

 

Merkittävää on huomata, että kun Sauli Niinistö tuli valtionvarainministeriksi 1996, niin jo samana vuonna Suomen valtionvelka alkoi vähetä.

 

http://www.velkakello.fi

 

 Hän itsekin piti tuota saavutusta merkittävimpänä saavutuksenaan eduskuntaurallaan.

 

Valitettavasti nykyisten hallituspuolueiden piirissä ei taideta tajuta velkaisille euromaille syydettäviin miljardeihin liittyviä riskejä. Uutispäivä Demarin artikkelissa aihetta käsitellään melko perusteellisesti.  Tuosta linkistä löytyy myös ulkomaisia kannanottoja, joita ei Suomen valtamediaan tunnuta päästettävän.  Mielenkiintoista huomata, että perussuomalaisten kantoja tukevat linkit näkyy olevan epäkunnossa.  Etsin kuitenkin

 

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokas Jorma Uski vihjasi minulle seuraavasta Taloussanomien uutisesta, jonka mukaan Kreikka ei ehkä kykenekään selviämään veloistaan.   Se pahentaisi tätä EU-velkakriisiä.

 

Ulkomaiset suuret pankit ovat ilmeisesti mielissään, kun EU-maat joutunevat ottamaan niiltä lainaa maksaakseen velkaantuneiden maiden lainoja, joita ne itse ovat myöntäneet.  Näin ne saavat käsittääkseni kaksinkertaisen koron noille riskilainoille.

 

Joka tapauksessa tällainen yhteisvastuukeräys pulaan taloudellisesti pulaan joutuneille EU-maille on EU-lain vastaista.  Jostain syystä kaikki EU-maat vaan ovat yhdessä tuumin lähteneet lain rikkomisen linjalle.  Kuka heitä valvoo?

 

No onneksi Jumala ainakin näkee tämän kaiken vääryyden - ja tulee kyllä oikeudenmukaisesti aikanaan syyllisiä rankaisemaankin.  Vaikeat ajat ovat edessä, mutta kääntymällä kukin omine synteinemme Jumalan puoleen armahdettavaksi Jeesuksen tähden , saatamme kokea vielä Suomessa Jumalan sallimia siunauksiakin.

 

Tapahtukoon Jumalan tahto näissä eduskuntavaaleissa meidän äänestäjien toiminnan kautta.

 

 

                   Äänestämisiin,

 

                   Pelle