Hämmennyin, kun kahtena peräkkäisenä päivänä iltapäivälehtien lööpeissä julkkisnaiset kertoivat keskustelevansa kuolleiden läheistensä kanssa.  Ensin kokemuksistaan kertoi Katri Helena, jonka haastattelu Fredin vieraana –ohjelmassa on kirjoitettu sanasta sanaan muistiin seuraavalla sivustolla:

 

http://www.suomitv.fi/ohjelmat/fredin_vieraana/katri_helena_fredin_vieraana_suruun_ei_saa_j_d_kiinni_nyt_pit_el

 

Seuraavana päivänä Pirkko Mannola pääsi lööppiin saman asian tiimoilta.  Raamattu kuitenkin varoittaa ottamasta yhteyttä vainajahenkiin:

 

http://nakokulma.net/arkisto/index.php?action=printpage;topic=3342.0

 

Itselläni oli uskontaipaleeni alkupuolella kausi, jolloin luulin keskustelevani tiiviisti Jumalan kanssa rukouksen hengessä. Minulla ei silloin vielä ollut turvallista seurakuntayhteyttä.  Jotkut tuon keskustelukumppanini repliikeistä saivat kuitenkin minut varuilleni.  Ne eivät olleet Raamatun mukaisia ohjeita, joita kuulin.  Niinpä sanouduin Jeesuksen nimessä ja veressä irti tuosta valheen hengestä.

 

Henkimaailma on todellinen.  Kristittyäkin voivat eksyttävät henget siis petollisesti harhauttaa. Puhumattakaan heistä, jotka eivät ole vielä turvanneet Jeesuksen veriseen kuolemaan Golgatan ristillä ja ylösnousemukseensa.  Jeesuksen veri on sellainen sanayhdistelmä, jota eksyttävät henget eivät voi sietää.  Se on kristittyjen turva. Verellä merkittyjen ovenkarmien takia israelilaisten esikoisia ei surmattu Egyptissä.  Helsingin Sanomien helmikuun kuukausiliitteen juutalaisartikkelissa pelastava veri yhdistettiin virheellisesti ja ehkä tarkoituksellisen petollisesti esinahan ympärileikkauksessa vuotaneeseen vereen. Pelastava veri on Jeesuksen meidän syntiemme tähden vuodattama sovintoveri.

 

Golgatan veressä voima on, kuten seuraavalla videollakin lauletaan:

 

http://www.youtube.com/watch?v=5i6rnLUIvJo

 

Varovaisella mielellä tätä kirjoitan, mutta aihe on kuolemanvakava.  Monet tahtovat matkia ihailemiensa julkkisten tapoja.  Katri Helenan ja Pirkko Mannolan esimerkin  mukaan toimimisesta voi olla tässä tapauksessa erittäin vakavat seuraukset.

 

 

 

                Nyt ei naurata,

 

                Pelle Gudsson