Kateus pohjautuu mielestäni  ihailulle,  joka kääntyykin syystä tai toisesta negatiiviseksi tunneilmaisuksi.  Löysin Liisi Jokirannan äänitteeltä loistavan kuvauksen kuningas Saulin kateuden ilmauksista uhkaajakseen kokemaansa Daavidia kohtaan.  Erittelen kateuteen liittyviä tunteita Liisin luennon pohjalta  ensi viikon maanantaina.

Voit tarkastella jo sitä ennen tunnekartalta kateuden lähiympäristöä.  Kateus sijaitsee kartalla kello kymmenen suunnalla neljännellä kehällä  keskipisteestä lähtien.  Koska suomalaisiin liitetään kateus niin usein, niin on syytä perehtyä tähän ilmiöön vähän tarkemmin.  Se saattaa selittää myös meille kovin tyypillistä kiusaamisilmiötä kouluissa ja työpaikoilla.  Seuraavassa  johdatteleva linkki aiheeseen :

http://www.suhdesoppa.fi/itsetuntemus/kateus-naivettaa-ihmissuhteet 


Itse jouduin kateuden kohteeksi eräissä ryhmissä.  Tuntui kovin ikävältä, kun tervehdyksen sijaan tulikin aina jotain arvostelevaa kommenttia. Siis kaikkea muuta kuin arvostusta.   Niinpä lähdin pois noista piireistä ja löysin tilalle myönteisemmin ajattelevia ihmisiä.

 
                          Tuntemisiin,

                          Pelle