Viha vyöryi ylleni tsunamin lailla. Kasvot vääristyivät raivosta silmäkulmia myöten.  Annoin  tunteen tulla ja mennä.  Eipähän ainakaan jäisi lihaksiin myöhemmin tuosta raivostuttavasta asiasta muistuttamaan. Vihan puuska  meni ohi muutamassa tunnissa.

 

Reaktioni syytä tarkastellessani, huomasin ettei tilanne olisi suinkaan edellyttänyt noin vahvaa tunneilmaisua.  Taustalla oli aikaisempi pettymys vastaavanlaisessa tilanteessa samaa henkilöä kohtaan.  Lisäksi monia samantyyppisiä tilanteita kuuluu elämänkaareeni.  Kaiken huipuksi tilanteessa ärsytti se, että tuo henkilön toimet muistuttivat omasta puutteellisesta elämänhallinnastani.  Vihastumisen syitä ilmeni siis lähes yhtä paljon kuin maanjäristyksiä Japanin rannikolla.  Tajusin viimein antaa anteeksi tuolle ihmiselle sekä itselleni Jeesuksen ristinkuoleman tähden.  Rukoillaan, että mahdollisimman moni japanilainenkin löytäisi Jeesuksesta turvan järistysten keskellä.

 

 

Tunteilla ja maanjäristyksillä on jotain yhteistä. Ne eivät kestä kovin pitkään, mutta seuraukset voivat olla pahimmillaan kauhistuttavat.

 

Viikon sisällä on havaittu 319 maanjäristystä maailmalla.  Viime yönä Puolangallakin järisi 2,1 magnitudin verran.

 

Jumala taitaa olla ihmisille nyt tosi vihainen. Jumalallahan on tunteet ja rakkauteen kuuluu myös rajat.  Uudestisyntyneenä kristittynä voin silti huokaista: ”Onneksi Jeesus tulee pian.”

 

 

              Tuntemisiin,

 

              Pelle

 

 

VIHA löytyy tunnekartalta kello yhdeksän suunalta neljänneltä kehältä keskipisteestä laskien.  Sen ympäriltä kahdelta kehältä voit nähdä tunteita, jotka saattavat olla vihan taustalla.  Itselläni kyse oli lähinnä epäoikeudenmukaiseksi kokemastani viiveestä.

 

Pasi Turusen blogikirjoituksessa kerrotaan, miten sinäkin voit pelastua Jumalan vihalta :

 

http://uskonpuolesta.blogspot.com/2011/03/kuinka-ihminen-voi-pelastua.html