Olen kuvaillut tässä Kullanhuuhdontaa-sarjassa lähinnä vertauskuvallisesti kullanarvoisiksi miellettyjen  asioiden etsintää.  Aivan oikeat kullanhuuhdontakisat ovat tänä viikonloppuna 10. -11.9.2011 Jämsän Himoksella:

 

http://evajarvi.fi/tapahtumat.php

 

Kyseessä on ensi vuonna järjestettävien  EM-kullanhuuhdontakisojen esikarsinta.  Kilpailijoiden tulee vaskoolin avulla löytää kisajärjestäjien hiekkasankoon kätkemät 4-12 kultahippua.  Nopein voittaa, mutta jokaisesta hukatusta hipusta saa 3 minuuttia sakkoa.

 

Jotta saisin taas jotain vertauskuvallisuutta tähänkin kirjoitukseen, niin esitänpä seuraavan ajatuksen.  Jokaisella ihmisellä on joitain kullanarvoisia kykyjä, jotka hänen tulisi löytää itsestään elääkseen mahdollisimman täysipainoista elämää.  Nämä ovat hänen elämänsä  kultahippuja.  Toisille on suotu enemmän kykyjä kuin toisille, mutta jokaisen kyvyt ovat hyvin arvokkaita, kunhan ne vain pääsevät esille.

 

Valitettavasti nyky-Suomessa yhteiskunta ei paljonkaan pane arvoa ihmisten luontaisille kyvyille.  Inhimillistä myötätuntoa puuttuu sekä poliittisessa  että myös yritysten johtoportaissa.  Sellainen ymmärrys, joka osaa oikealla tavalla nostaa esiin eri ihmisissä piileviä erinomaisuuksia on todella harvinaista Suomessa.  Näitä kultahippujohtajia kaivattaisin maassamme nyt kipeästi, jotta lippu saataisiin nostettua korkealle.

 

1315600109_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

 

Tampereella, Helsingissä ja Jyväskylässä järjestetään tänäkin vuonna Global Leadership Summit, jossa tuodaan esille innostavalla tavalla johtamisen uusia tuulia:

 

http://glssuomi.fi

 

Tuolla sivustolla puhutaan paljon seurakunnan johtamisesta.  Kuitenkin  noista opeista ja periaatteista on hyötyä myös maallisissa johtotehtävissä oleville. Varsinkin Henry Cloudin videoalustuksen aihe näyttäisi korostavan myötätuntoisuuden merkitystä johtamisessa.

 

 

                       Etsimisiin ja löytämisiin,

 

                       Pelle