1980 vuotta sitten Itämeren rannoilla nykyisen Suomen alueella elettiin rautakautta.  Muinaissuomalaisten elannon turvasivat kalastus, hylkeenpyynti, metsästys, maanviljely, kaupankäynti ja käsityöt.  Seuraavista sivustoista saat tarkempaa tietoa tuon ajan elämästä.

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Saaristomeri#Saariston_asuttaminen

 

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_esihistoria#Rautakausi

 

Noin 3000 kilometriä etelämpänä samaan aikaan eräänä päivänä kalliot halkeilivat, monet haudat avautuivat ja niistä nousi ruumiita.  Myös Jerusalemin temppelin esirippu repesi ylhäältä alas.  Tapahtui siis jotain sellaista, mikä saa perussuomalaisten 1980 vuotta myöhemmin Suomessa saavuttaman vaalivoiton näyttämään pikku tussaukselta historian kirjoituksessa.

 

Nuo hämmästyttävät ilmiöt sattuivat samaan aikaan kun itseään Jumalan Poikana pitänyt  mies kuoli ristillä joko tukehtumalla tai sydänoireisiin.

 

 1303498717_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Kriss Szkurlatowski

 

Jumala  salli Poikansa kuolla tuolla tavalla, jotta  meidän kaikkien  ihmisten pahat teot, ajatukset ja erilaiset laiminlyönnit tulisivat täydellisesti rangaistuiksi.   Jumala kuitenkin antoi Poikansa nousta kuolleista ja sitten kutsui hänet luokseen ylös taivaaseen.

 

Vielä 1980 vuotta noiden tapahtumien jälkeen täällä Suomessa koululaiset, opiskelijat ja työssä käyvät  ovat saaneet vapaapäivän tänään  tuon tapahtuman muistoksi. 

 

Viime yönä näin unen tuosta ristiinnaulitusta miehestä.  Hän käveli taivaanrannassa pilvien päällä ja tuli yhä suuremmaksi ja suuremmaksi.  Omien sanojensa mukaan hän on myös eräänä päivänä valvemaailmassa tuleva pilvien päälle, niin että kaikki maailman ihmiset näkevät hänet.  Silloin hän kutsuu ristintyönsä voimaan uskovat ja uskoneet ylös Jumalan luo taivaaseen.

 

Miten pääsiäsipuput  liittyvät tähän?  En tiedä.  Vaikuttaa vaan, että Suomessa pääsiäispupu on korvannut Jeesuksen. Jyväskyläläiseen kauppakeskukseenkin saapuu pääsisäispupu oikein Puolasta asti. Tinapaperilla päällystetty suklaamuna on mielestäni aika kehno korvike taivasmatkalle.

 

 

           Ajattelemisiin,

 

           Pelle