Määrittelin kesäkuussa hämmennyksen niin, että se valtaa mielen kun kaikki ei enää olekaan niin kuin luuli asioiden olevan.  Kuluneina kuukausina olen törmännyt hämmennyksen kahdenlaiseen olemukseen. Molemmat liittyvät totuudellisuuteen, jonka voi hyvin kuvitella sijaitsevan tunnekartan www.taiwas.net/tunteet keskipisteessä rauhan kanssa. Onhan kyse Jeesuksen antamasta rauhasta, joka liittyy totuudelliseen syntien tunnustamiseen

Ensiksikin hämmennys voi syntyä, kun joku esimerkillisenä ihmisenä pidetty paljastuu rikkeinensä ihan tavalliseksi syntiseksi ihmiseksi.  Eli hän on siis astunut tunnekartalla vääryyden suuntaan.
 
Toiseksi hämmentynyt olotila voi olla askel kohti Jeesuksen tarjoaman evankeliumin tajuamista.  Radio Dein eräässä haastattelussa kiihkeästi islam-uskontoa puolustanut henkilö kertoi joutuneensa hämmennyksen valtaan kuultuaan yllättävän kysymyksen.  Hän otti vastaan tarjotun Raamatun ja löysi sitten myöhemmin Jeesuksen tarjoaman rauhan. Tunnekartalla tuota ratkaisevaa päätöstä voi kuvata kulkemisella vääryydestä poispäin. Tämä kirjoitus on siis kirjoitettu kristillisestä viitekehyksestä käsin, joten vääryys on käsitettävä tässä hyvin laajasti kolmiyhteisen Jumalan tahdon vastaisena toimintana.
 
Hämmennys löytyy muuten tunnekartalta ensimmäisenä tunteena keskipisteestä länteen.
 
                                   Tunneterveisin,
 
                                   Pelle