Jouluaika on lahjojen antamisen aikaa
Koronakirja on oiva lahja. Niinpä päätin antaa sinulle lahjaksi koronaviruksesta ja typpioksidista kertovan e-koronakirjan. Toivon sen herättävän sinussa toivon siitä, että tämä maanvaivamme ei ole voittamaton.
Muun muassa nenähengitys, hyräily, vihreät kasvikset ja punajuuri lisäävät kehon typpioksiditasoja. Lokakuun alussa 2020 julkaistiin Uppsalan yliopistossa tutkimus, jossa todettiin typpioksidin hidastavan koronaviruksen monistuvuutta.
USAssa on tutkimuksissa huomattu ksylitolia sisältävän nenäsuihkeen estävän koronaviruksia kiinnittymästä ihmissolujen tärkeisiin reseptorimolekyyleihin. Moni muukin tieteellinen viite osoittaa siihen suuntaan, että voisimme ehkä jonkin verran itsekin estää virustartuntoja.
Voit ladata lahjakirjasi ilmaiseksi 7.1.2021 asti.
Luotettavaa uutta koronatutkimustietoa saat myös osoitteesta
https://www.thailandmedical.news/
Kuvitettu satasivuinen lahjakirjasi ”HAPPEE –typpioksidin taistelu koronaa vastaan” perustuu vajaan vuoden mittaiseen tiedonetsintään ja -yhdistelyyn. Se sisältää paljon sellaista tutkimustietoa, mitä ei ole vielä Suomessa julkaistu.
Esitystapa on yleistajuinen ja faktojen välillä pilkahtelee toivon lisäksi huumorikin. Tutkimusfaktat voit halutessasi tarkistaa klikattavista viitelinkeistä
Koska korona on hyvin laaja aihe, niin jaoin kirjan teemallisiin kokonaisuuksiin. Saat selkeitä vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin.
Miten immuunijärjestelmä toimii?
Miten oudot koronaoireet ovat selitettävissä?
Miten koronaa vastaan voi taistella?
Miten ihmiset ovat toipuneet koronasta?
Miten korona- ja typpioksiditutkimus etenee?
Miten typpioksidi tuhoaa viruskantoja?
Miten voit ladata omia typpioksidivarastojasi?
Kirja on luettavissa älypuhelimella, tabletilla, läppärillä tai pöytäkoneella. Et siis tarvitse mitään lisäohjelmia päästäksesi tutustumaan tuoreimpaan koronatutkimukseen.
Älypuhelimella kirjan lukeminen sujuu, kun ensin lataat kirjan puhelimeesi ja sitten luet sen puhelin vaaka-asennossa.
Klikkaamalla tästä voit aloittaa lahjakirjaasi tutustumisen.
Happee - typpioksidin taistelu koronaa vastaan
https://www.yumpu.com/fi/document/read/65111603/koronakirja
Voit palata koronakirjan pariin vielä loppiaisen jälkeenkin, kun vain lataat ja tallennat PDF-tiedoston itsellesi YUMPU-näytön oikean yläkulman pilvi-ikonista.
Muistathan, että jaettu ilo voi olla jopa satakertainen ilo! Saat siis vapaasti jakaa kirjalinkkiä myös some-tutuillesi. Se käy helpoiten YUMPU fläppikirjan oikean yläkulman jakopainikkeilla.
Toivotan sinulle nautinnollisia lukuhetkiä sekä koronatonta uutta vuotta 2021.
P.Gudsson
Tuossa alla pieni näyte kirjasta. On ainakin kymmenen hyvää syytä hengittää nenän kautta.
Nenähengityksen hyötyjä
Vastasyntynyt hengittää luonnostaan nenän kautta. Vahvistin tuon tiedon tapaamaltani lastenlääkäriltä. Liekö tuo yksi lisäsyy lasten vähäisiin vakaviin koronaoireisiin. Olisiko syytä ottaa oppia lapsista?
Viruksilla on edessään uhkarohkea kujanjuoksu, jos ne tahtovat päästä sellaisen ihmisen elimistöön, joka pitää suun visusti kiinni. Kyllähän ne kovasti koittavat etsiä nenäonteloista himoitsemiaan piparipurkkeja eli ACE2 tai NRP1 reseptoreja. Sieltä niitä nimittäin löytyy – ja paljon löytyykin.(4)(5) Mutta monta vaaraa ompi eessä!
Ensiksikin ne voivat saada pikahäädön aivastuksen muodossa (6).
Virukset joutuvat epämukavuusvyöhykkeelle, kun ne kohtaavat nenän kohonneen lämpötilan ja kosteusprosentin (7). Niiden olo tulee tukalaksi ja monistuminen hidastuu (8)(9).
Ne päätyvät kompastelemaan limaisten värekarvojen päällä (10). Tuo extreme-urheilu voi muuttua pienille pirulaisille kohtalokkaaksi, jos vain muistamme hengittää nenän kautta.
Kuudenneksi vaikeusaste kohoaa, koska nenän neljässä parittaisessa sivuonteloissa kehittyvä typpioksidi alkaa kiihdyttää virusten juoksumaton vauhtia ja liukkautta (3)(32).
Seitsemänneksi ne saattavat joutua happamien mahamikrobien kuolettavaan käsittelyyn (10).
Kahdeksas ansa on tuo typpioksidi itsessään. Se osaa tehdä viruksille kiusaa kolmella tavalla; estämällä virusten piikkejä kiinnittymästä piparipurkkireseptoreihin ja haittaamalla RNA pätkien monistuvuutta ja lisäksi motittamalla vastavalmistuneet virukset vallatun solun sisään (11). Ne eivät pääse siis leviämään, vaan jäävät omaan kuplaansa odottamaan valkosolupartioiden ilmestymistä paikalle. Voi virusparkoja!
Edessä häämöttää yhdeksäs yllättävä kohtaaminen. Aina valppaat luonnolliset tappajasolut sekä syöjäsolut pääsevät herkuttelemaan virusaterialla – lisukkeena kuolleen solun jäänteitä (10).
Jos ovelimmat virukset ovatkin onnistuneet kätkeytymään jonnekin nenännielun uumeniin, niin ne joutuvat vielä vastakkain T-tappajien kanssa. Niiden liikekannallepanoon kuluu aikaa parista päivästä viikkoon (12)(33). Nopeampi täystuho on edessä, jos T-solut muistavat kohdanneensa aikaisemmin samanlaisia virusveijareita (10). Näin hyvämuistisia soluja asustaakin nenässä tosi paljon (13).
Lisäksi nenän hälytysjärjestelmänä toimivat eksosomit huomaavat heti hyökkäävät virukset. Varoitus lähtee pikana kaikkialle.(34)
On siis ainakin kymmenen hyvää syytä hengittää nenän kautta