Tämän aamun iso viihdeuutinen herätti ajatuksia ja tunteita. Samuli Edelmann pääsi  rooliin ”Vaarallinen tehtävä 4” -elokuvassa, jossa näyttelee myös Tom Cruise. Tuossa Hollywood-elokuvassa  Samuli Edelmann pääsee toteuttamaan nuoruuden haavettaan tosi isoissa ympyröissä.  Varmaan siinä on erään unelmansa täyttymys?

 

Ajattelin, että tuo filmaussopimus saattaa olla jonkinlainen Jumalan palkinto siitä, että Samuli levytti  kolme virsilevyä, jotka ovat myyneet Suomessa erinomaisesti.   Levyillä tulee selvästi esiin Raamatun julistama evankeliumi Jeesuksesta. 

 

 

 1286812563_img-d41d8cd98f00b204e9800998ePhoto: CHRIS CHIDSEY via www.sxc.hu

 

Vähän samanlainen tilanne muistui mieleen ”Forrest Gump”-elokuvasta, jossa Forrest meni laulamaan gospel-kuoroon, jotta katkarapujen saalistus alkaisi sujua.  Niinpä Jumala varjeli sitten vain Forrestin ja ystävänsä kalastusaluksen isolta myrskyltä ja he saivat joksikin aikaa monopolin ja rikastuivat suunnattomasti. 

 

Sain käsiini Winston Groomin kirjoittaman”Forrest Gump”- teoksen, johon tuo menestyselokuva pohjautuu, mutta yllätyksekseni juonta olikin muutettu todella paljon.  Esimerkiksi Forrestin gospelharrastuksesta ei kirjassa mainittu sanallakaan.  Elokuvakäsikirjoittajalla näyttääkin olevan erittäin suuret vapaudet muokata sisältöä.  Raamatun kertomuksien elävöittämisessä taas tulisi pysyttäytyä tosiasioissa – ainakin pääasioiden suhteen. Käsittääkseni Samuli Edelmann teki niin levyttäessään nuo virsilevyt täydestä sydämestään.

 

Milloin sinä olet viimeksi laulanut virsiä?  Itse aloittelin laulaa ja soittaa hengellisiä lauluja Jyväskylän kävelykadulla kymppipäivän kymppihetkenä.  Saa nähdä miten Jumala palkitsee?

 

 

                  Tuntemisiin,

 

                  Pelle

 

PS.  Kuten arvata saattaa, niin iltapäivälehdet suurentelevat uutisia.  Jalat pysyvät maassa, kun lukee seuraavia kommentteja:

 

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=4638925