Tunteita ja tuoksuja yhdistää jokin salaperäinen linkki.  Aistimamme hajuviestit johdetaan aivoissamme suoraan samaan elimeen, joka käsittelee tunteita.  Tästä löytyy hieman tarkempaa tietoa sivustolta :

 

http://ihmisenaisti.tripod.com/Hajuaisti.htm

 

Mutta tunteita ja tuoksuja yhdistää myös sen kaltainen mekanismi, että voimakkaiden ilmaisemattomien tunteiden vallitessa ihmisen hienhajun koostumus muuttuu.  Tunne-elämältään tasapainoinen ei siis tarvitse niin voimakkaita deodorantteja ja antiperspirantteja.  Tänään joidenkin turhauttavien tapahtumien johdosta huomasin aamusuihkusta ja antiperspirantista huolimatta itsestäni lähtevän yllättävän epämiellyttäviä tuoksuja.  Tavallisesti tulen toimeen joskus päiviäkin ilman hajuntorjunta-aineita.  Nyt vain tunteet olivat sen verran pinnassa, että ne jopa höyrystyivat muidenkin aistittaviksi.  Ilmeisesti erilaiset tunnetilat tuottavat erityyppisiä tuoksuja, jotka ovat hien lisäksi aistittavissa myös muissa eritteissämme. 

 

Parinmuodostuksessa tuoksujen merkitys tunteiden syntymisessä  on myös ilmeistä.  Seppo Kuukasjärvi Jyväskylän  yliopiston bio- ja ympäristötieteiden laitokselta on tutkinut asiaa tarkemminkin.  Hänen esityksensä on luettavissa sivustolta :

 

http://www.darwin-seura.fi/hajufero.ppt

 

Hajuvesiteollisuuskin  perustuu tuoksujen tunteita herätteleviin ominaisuuksiin. Tuoksumarkkkinointia käytetään myös myymälätiloissa.  Tästä aiheesta löytyy mielenkiintoinen artikkeli sivustolta :

 

http://www.scentia.fi/tuoksu.html

 

Tunteet ja tuoksut liittyvät yhteen myös niin, että pahanhajuiset tuoksut aiheuttavat tavallisesti negatiivisia tunteita.

 

 

                           Tunteilemisiin,

 

                           Pelle