On todella tervehdyttävää, kun kuulee tai lukee jonkun syvälle luotaavia ajatuksia  sellaisista tunteista, jotka itsellä ovat estäneet elämästä niin täydesti kuin haluaisi.  Tällainen kuuntelukokemus tuli minulle vastaan viime maanantaina, kun Petri Välimäki käsitteli Radio Dein ”Armoterapia”-ohjelmassa  syyllisyyttä ja häpeää yhdessä toimittaja Päivi Kyyrön kanssa.

 

Sitä vain jäi suu auki kuuntelemaan, että juuri noin minua on lapsena kohdeltu väärin.  Niiden perustavanlaatuisten kokemusten takia häpeä niin itsepintaisesti pulpahtelee pintaan mitä omituisemmissa tilanteissa. Muistan esimerkiksi, että joskus alakouluikäisenä olin jatkuvasti pyytelemässä anteeksi.

 

Onneksi talletin tuon ohjelman, jotta voin saada nuo kultajyvät vielä paperillekin maisteltaviksi.  Sinullakin on mahdollista vielä kuunnella tuo ohjelma tänään lauantaina uusintana klo 18 Radio Dein taajuuksilla tai nettiradion kautta tai osaa levysarja "haavoittuneen tunne-elämän tervehtymisestä osa 2" Deikaupasta :

 

www.radiodei.fi

 

Ensi maanantaina klo 21.35 Radio Deissä tulee taas uusi annos Armoterapiaa.

 

 

 

             Tuntemisiin,

 

             t. Pelle

 

 

HÄPEÄ sijaitsee tunnekartalla www.taiwas.net/tunteet  kello neljän suunnassa neljännellä kehällä.  Kun katselet sen vieritunteita sen ympäriltä kahdessa kehässä, saat paremmin käsityksen häpeän luonteesta ja alat ehkä päästä käsiksi ajatuksiin, jotka piilevät mahdollisen häpeän tunteesi takana.