Jatkuva itsehillintä kaikilla elämänalueilla ei liene inhimillisesti mahdollista.  Tähän johtopäätökseen ovat tulleet kanadalaistutkijat viitisen vuotta sitten.  Löysin tämän tiedon leikearkistostani  15.11.2007 ilmestyneen Me Naiset –lehden sivulta 69.

 

Pikku-uutisessa kannustettiin tiedostamaan houkutuksensa ja antamaan välillä pienille mieliteoille toteutumisen mahdollisuus.  Ajoittainen periksi antaminen on siis avain parempaan elämän hallintaan. Tämä ohje perustuu siihen oivallukseen, että kullakin on itsesäätelyenergiaa vain rajallisesti käytössään.  Jatkuva itsensä kiduttaminen uhkaa ehdyttää  nämä energiavarat ja silloin on vaarassa langeta joskus hetkellä, jolloin ei missään tapauksessa tahtoisi menettää kontrolliaan. 

 

Pienet armolliset lipsahdukset silloin tällöin tekevät hyvää itsehillintäkyvylle.  Myös tunteiden avoin ilmaisu esimerkiksi elokuvaa  katsottaessa auttaa  itsehillinnässä sitten toden paikan tullen.

 

  1331313363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e Peter Szustka

 

Raamatusta löytyy  kohta, jossa kehoitetaan kohtuullisuuteen, jottei tulisi toisten hylkimäksi pylväspyhimykseksi.  Se vain ilmaistiin toisin sanoin.

 

Tuo  eilen löytämäni pieni tiedeuutinen sai ajattelemaan myös riippakiviksi muodostuneiden  riippuvuuksien voittamista kristinuskon kannalta.  Olen lukenut useita kertomuksia, joissa ihminen on uskoontulon hetkellä päässyt täydellisesti eroon houkutuksista esimerkiksi tupakkaan tai alkoholiin tai huumeisiin.

 

http://www.porinbaptistisrk.com/paivi%20mattila.htm

 http://www.raunohelppi.com/raunohelppi.php?RH_Vapaus_huumeista

http://p4.foorumi.info/ilosamoma/viewtopic.php?t=994&sid=12dc59f78c1ceae7b548bdadc8e8ee00

http://www.sininauhaliitto.fi/jasenjarjestot/selviytymistarinoita/raittius_poisti_tyhjyyden_tunteen

 

Seuraavassa on erään tuntemani  nuoren miehen videotodistus huumeista vapautumisesta:

 

http://video.google.com/videoplay?docid=6722058644456982788#  

 

Tässä esitän teorian, miten se on mahdollista perustaen käsitykseni Raamatusta oppimaani:

 

Jeesuskin joutui kiusauksiin, mutta Hän voitti ne Raamattuun vetoamalla.

 

Kun joku pyytää rukouksessa Jeesuksen elämänsä ohjaajaksi, niin silloin hänessä voi vaikuttaa Pyhän Hengen kautta se sama jumalainen tahto, joka auttoi Jeesustakin vastustamaan kiusauksia.  Silloin uskoon tullut ihminen  ikään kuin saa lisää tuota itsesäätelyenergiaa.  Jeesuksen nimeen pohjautuvassa rukouksessa on valtava voima.

 

 1331314626_img-d41d8cd98f00b204e9800998e  Adrian van Leen

 

Kun antaa periksi ja luovuttaa elämänsä ohjat Jeesukselle, niin yhdessä Hänen kanssaan voi ehkä kokea sellaisia seikkailuja, joista ei  ennen uskoontuloaan kykene uneksimaankaan.

 

Tunnetuin  suomalainen esimerkki tästä lienee Lauri Jakkila, joka roskiksesta eteni evankelistaksi, joka pääsi Pohjois-Koreaan  yhdessä suomalaisten kansanedustajien kanssa.  Hänen elämästään voit lukea seuraavasta kirjasta:

 

http://www.kotisatamankauppa.fi/index.php?sid=30003&tuoteid=5148

 

”Pyrkikää siis, veljet, yhä innokkaammin tekemään lujaksi kutsumuksenne ja valintanne. Kun näin teette, te ette koskaan lankea." (2.Piet.1:10)

 

Mutta on muistettava, että Jeesuksen opetuslapsetkin lankesivat joskus.  Silloin on osattava antaa periksi omista täydellisyyden kuvitelmistaan ja turvata siihen armoon, jonka Jeesuksen sovitustyö ristillä meille tarjoaa.  Jostain syystä Jumala ei läheskään aina vapauta ihmisiä heidän riippuvuuksistaan ainakaan heti, mutta kuten edellä antamani linkit vakuuttavat, niin se on Jumalalle mahdollista.

 

Viikon päästä  perjantaina 16.3.2012 Helsingin jäähallissa  muuten järjestetään Mahdollisuus muutokseen –suurjuhla

 

http://www.koemuutos.fi/mm

 

Ehkä joku pääse siellä jostain  piinaavasta riippuvuudestaan eroon. 

 

 

 

               Rukoillen,

 

               Pelle