Ärtymystä aiheuttaa myös se, kun Raamattua lukiessa huomaa jonkun synnistä kertovan kohdan tulevan itseään ikään kuin liian lähelle.  Mutta niinhän se on, että Jeesus tuli maailmaan syntisiä pelastamaan.  Ainut keino päästä käsiksi tuohon pelastavaan armoon on tajuta syntisyytensä ja hyväksyä Jeesuksen tarjoama mielenrauha katumalla syntejään.

 

Parannuksen teko, josta tässä yhteydessä paljon puhutaan ei tarkoita itsensä ja elämänsä parantelemista omin voimin vaan Jeesuksen luo tulemista sellaisena kuin on.  Pentti Saarikoski käytti aikanaan Uuden testamentin käännösehdotusta tehdessään termiä "KÄÄNTÄKÄÄ KELKKANNE".    Se ilmaisu sopisi ainakin tämän talven suomalaisille, jotka ovat taas innostuneet potkukelkkailemaan.  Tuolla sanonnalla tarkoitetetaan elämänsuunnitelmien kääntämistä samansuuntaisiksi Jumalan tahdon kanssa

 

Toisekseen saatuamme synnit anteeksi Jumalan tahto on, että vaellamme Hänen mielensä mukaisesti.  Kymmenen käskyä ja kaikki Uuden Testamentin  opetukset kertovat siitä.  Täydellisiä meistä ei täällä maan päällä tule, mutta voimme luottaa Jeesuksen armoon yritettyämme parhaamme.

 

Tällä tavalla olen 17 vuoden uskonvaelluksen jälkeen oppinut Jeesuksta seuraamaan.

 

Usko ei ole riippuvainen tunteista vaan Jumalan lupauksista ja niihin turvautumisessa.

 

                                t. Pelle