Oman ja Jumalan tahdon toteutumista estävät monet houkutukset.  Raamatussa niitä nimitetään kiusauksiksi.  Olen usein ollut ymmälläni siitä, miten monta  kiusauksen lähdettä Raamatun opetuksissa  mainitaan : oma langennut luonto heikkouksineen ja nautinnonhaluineen, synti,  maailma  ja Saatanan kuiskaukset.

 

Vähän käytännönläheisemmin kiusauksiin voi saada otetta kuuntelemalla Seppo Palosen  lyhytesitelmäsarjaa ”Kiusauksissa”.  Pidän Suomen kansanlähetyksen vanhempien  opettajien tyylistä aloittaa esityksensä jollain arkisella esimerkillä  käsiteltävästä aiheesta.

 

Tunnekartalla houkutus löytyy kello kymmenen suunnalta kolmannelta kehältä keskipisteestä lukien.  Siinä voi selvästi nähdä, että houkutuksen suuntaan kuljettaessa päättäväisyys jää kauemmaksi. 

 

Itse ainakin olen huomannut, että netti saattaa joskus houkutella jotain henkilökohtaista tapaamista enemmän.  Ja toisinaan  joku  henkilö voi houkutella ajatuksia pois Jumalasta.  Silloin voi yllättää nolous, joka puolestaan on tunnekartalla kello neljän suunnalla kolmannella kehällä.

 

 Näin houkutus ja nolous osoittautuvat omaavan jonkinlaisen syy-seuraus - suhteen.

 

 

 

                             Tuntemisiin

 

                             Pelle