Klovneriakin voi olla jonkun kutsumusammatti.  Viime viikkoina Jari Siljamäki eli klovni Dodo on esitellyt eri medioissa laatimaansa Klovnerian käsikirjaa.

 

Itse esittelen taas innokkaimmin tunteita laajamittaisesti karttoittavaa luomustani.  Tietoa siitä löydät TÄÄLTÄ.

 

Klovneria on osoittautunut kuitenkinhyvin merkittäväksi henkireiäksi kaiken arkipäiväisen touhun  keskellä. Siitä osoituksena on juuri uudistettu noin tuhat naurettavaa periaatetta järjestelmällisesti esittelevä Pelleopisto-blogi Blogspot-pohjalla.  Blogin englanninkielinen nimi selittyy sillä, nuo periaatteet on käännetty myös tuolle kielelle.

 

http://clownstudies.blogspot.fi/

 

PELLEOPISTONTUNNUS-normal.jpg

 

 

Olet tervetullut sukeltamaan komiikan ja huumorin teon salaisimpiin syvyyksiin!

 

Kun googletin ”klovneria kutsumuksena”, niin päädyin yllättäen myös Suomen kansanopistojen hakuoppaan sivustolle :

 

http://www.kansanopistot.fi/opinnot/iframe/i-ko_ajankohtaista.html

 

Kansanopistomuotoinen opetus voi olla sinullekin harkinnanarvoinen vaihtoehto, mikäli olet joutunut vaikkapa työttömäksi.  Opintoseteleillä on mahdollista maksaa  kansanopisto-opiskelusta koituvia kuluja osittain tai ilmeisesti jopa kokonaan.  Lukukauden tai lukuvuoden aikana tulevaisuuden suunnitelmat saattavat alkaa konkretisoitua. 

 

Muistelen lämmöllä niitä paria pohjoiskarjalaista kansanopistoa, joissa mietin elämäni suuntaa kahtena peräkkäisenä kevätkautena.  Taisinpa juuri kansanopiston ruokalassa ensimmäistä kertaa valkaista kasvoni puuterilla muiden suureksi hämmästykseksi.  Se oli alku harrastelijaklovnin uralleni.  Riittävän vapaamielinen ja haaveita tukeva ilmapiiri saa ihmeitä aikaan.

 

                       Tuntemisiin,

 

                       t. Pelle